Siirry sisältöön

Porvoo käynnistää uuden kaupunginjohtajan hakuprosessin

Porvoon kaupunki valmistautuu käynnistämään uuden kaupunginjohtajan rekrytointiprosessin. Nykyinen kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula on 8. marraskuuta irtisanoutunut tehtävästään, sillä hänet on valittu Helsingin kaupungin kansliapäällikön virkaan.

Kaupunginhallitus käsittelee hakuprosessin käynnistämistä kokouksessaan 13. marraskuuta. Alustava suunnitelma on perustaa valmisteluryhmä valmistelemaan virantäyttöä. Valmisteluryhmään kuuluisivat kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto, ja sihteerinä toimisi henkilöstöjohtaja. Rekrytointiprosessia ja hakuaikataulua käsitellään tarkemmin kaupunginhallituksen kokouksessa 20. marraskuuta.

– Porvoolla on vahva vetovoima ja brändi. Kaupunki kipuaa korkealle monissa kaupunkien välisissä vertailuissa esimerkiksi talouden, kilpailukyvyn ja elinvoiman osalta. Kasvavassa kaupungissa on vireillä merkittäviä kaupunkikehityshankkeita, jotka tukevat kaupungin kehitystä, ilmastotavoitteita sekä asukkaiden hyvinvointia ja viihtymistä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi kertoo.

– Toivomme, että saamme virkaan paljon hyviä hakemuksia, kun hakuaika käynnistyy, Wiitakorpi jatkaa.