Siirry sisältöön

Porvoo kokeilee maksuttoman aamupuuron tarjoamista lukiolaisille

Linnankosken lukiossa ja Borgå Gymnasiumissa tarjotaan maksuton puuro oppilaille jokainen maanantaiaamu. Kokeilu alkoi syyskuun alussa ja kestää syyslukukauden loppuun.

Kokeilulla halutaan selvittää, parantaako aamiaistarjoilu oppilaiden jaksamista ja hyvinvointia.

– Moni oppilas jättää aamupalan syömättä kotona. Jos oppilaat ovat sen lisäksi syöneet huonosti viikonlopun aikana, on heidän jaksamisensa alkuviikon oppitunneilla koetuksella, toteaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

Perheillä on ensisijainen vastuu oppilaiden riittävästä ruokailusta. Viime keväänä syntyi kuitenkin ajatus rajatusta kokeilusta.

– Kokeilun päätyttyä voimme tehdä johtopäätökset aamupalatarjoilun tarpeellisuudesta suhteessa sen aiheuttamiin kustannuksiin ja järjestelyihin, kertoo toimitusjohtaja Leila Korhonen Porvoon ateria- ja puhtauspalveluista.

Tarjoilun järjestämiseen vaikuttaa paitsi raaka-aine- ja työkulut myös erilaiset järjestelyt kuten lukujärjestykset, koulukuljetusten aikataulutus ja ruokailujen valvonnan järjestelyt. Oppilaiden yhdenvertainen kohtelu eri luokka-asteilla on myös otettava huomioon.

Aamupuurotarjoilu on ensisijaisesti oppilaita varten mutta myös lukioiden henkilökunta voi syödä aamupuuroa hankkimalla kahden euron arvoisia ruokalippuja Kompassista.