Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin kesä- ja kausityöhaku on käynnissä

Kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna n. 200 kesätyöpaikkaa erilaisiin tehtäviin. Tarvetta on kesätyöntekijöille, vuosilomasijaisille, kausityöntekijöille ja nuorille kesäharjoittelijoille.

Kesätyöntekijä Alexander seisoo valkoisen auton edessä.

Avoinna olevat kesätyöpaikat löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta:

Hakemukset lähetetään ilmoituksissa olevan Hae työpaikkaa -linkin kautta. Hakuajat vaihtelevat ja tieto hakuajan päättymisestä löytyy ilmoituksesta. Ilmoituksesta löytyy myös lisätietojen antajien yhteystiedot.

Ensimmäinen kesätyö nuorelle

Kaupunki tarjoaa tänä vuonna noin 120 kesätyöpaikkaa 15–23-vuotiaille nuorille, jotka ovat syntyneet 1.1.2000–31.12.2007 välisenä aikana. Nuoria työntekijöitä palkataan avustaviin tehtäviin ensimmäiseen kesäduuniin. Nämä nuorten kesätyöpaikat ovat haussa 7.2.–9.3.2023. Myös nuorten kesätyöt löytyvät kaupungin verkkosivuilta:

Varsinkin kaupunki-infrassa tai asiakaspalvelu- ja siivoustehtävissä on hyvät mahdollisuudet saada ensimmäinen kesätyö. Viheralueilla, lastenhoidossa ja liikuntapaikoilla on paljon hakijoita ja kova kilpailu työpaikoista.

Kesätyö kestää 3–4 viikkoa ja siitä saa palkkaa noin tuhat euroa. Nuorten kesätyöt on tarkoitettu niille, jotka eivät ole aiemmin olleet kaupunkiin työsuhteessa. TET-harjoittelu ei ole este palkkaamiselle.

Vuosilomasijaisia haetaan

Vuosilomasijaisia ja kausityöntekijöitä tarvitaan kulttuuripalveluihin, matkailuneuvontaan, viheralueille ja kunnossapitotehtäviin. Vuosilomasijaisilta ja kausityöntekijöiltä toivotaan alan opintoja ja työkokemusta, pääsääntöisesti 18 vuoden ikää sekä positiivista ja reipasta asennetta.

Kesätyöseteleillä kesätyöhön

Yksi vaihtoehto kesätyöllistymiseen on saada kesätyösetelillä tuettu työpaikka. Kesätyöseteli on kaupungin tuki paikallisille yrityksille ja yhdistyksille vuosina 2005–2007 syntyneen porvoolaisen nuoren kesätyöllistämiseen. Kesätyösetelipaikkojen työsuhteen vähimmäispituus on kaksi viikkoa ja minimipalkka 450 euroa. Kesätyöseteleitä on jaossa 150 ja niiden varausaika alkaa 8. helmikuuta. Samana kesänä kaupungin kesätyöntekijäksi palkattua nuorta ei voi palkata kesätyösetelillä töihin.

Lisätietoa, varauslomake sekä tiedot avoimista kesätyösetelityöpaikoista löytyvät osoitteesta:

Kesätyösetelistä voi kysyä myös nuorten palvelupiste Ohjaamosta.

Ohjaamosta apua kesätyön hakemiseen

Porvoon Ohjaamo auttaa ja ohjaa tänäkin vuonna kesätöihin liittyvissä asioissa. Ohjaamosta saat apua esimerkiksi cv:n tekemiseen, työhakemuksen kirjoittamiseen tai kesätyöpaikkojen etsimiseen. Käymme kanssasi läpi myös oikeutesi työntekijänä.

Ohjaamo järjestää maaliskuussa myös lukuisia koulutuksia muun muassa:
4.3. Hygieniapassikoulutus, suomenkielinen
11.3. Anniskelupassikoulutus
11.3. Työturvallisuuskorttikoulutus
25.3. Hygieniapassikoulutus, ruotsinkielinen
25.3. Tulityökorttikoulutus
Tervetuloa Ohjaamoon ilman ajanvarausta ma-to klo 12.30–16 ja muina aikoina ajanvarauksella.