Siirry sisältöön

Porvoon kaupungin Liikuntapalvelut mukana yhteisissä energiansäästötalkoissa

Maanantaista, 12. joulukuuta alkaen Porvoon kaupungin uimahallin saunojen käyttöä rajoitetaan ja lasketaan allasveden lämpötilaa.

Uimahalli.

Liikuntahallien, kuten Urheiluhallin, Aurora-hallin ja Kokonhallin sekä jäähallin ja jääkenttien pukutilojen osalta energiansäästöä on tehty lämpötiloja säätämällä noin asteen alemmas. Kaikissa liikuntatiloissa on aiemminkin ollut käytäntönä, että valot pidetään sammutettuina silloin kun tiloja ei käytetä.
Taustalla vaikuttaa energian hinnannousu ja energian säästötarve.
– Haluamme ehdottomasti olla talkoissa mukana, sanoo vs. liikuntapalveluiden päällikkö Piritta Forsell.
– Tehdyt muutokset laskevat energiankulutusta, mutta eivät toivottavasti ratkaisevasti vaikeuta kenenkään liikunnan harrastamista, Forsell sanoo.

Uimahallin uuden puolen saunat pysyvät käytössä

Uimahallin saunojen käyttöä rajoitetaan sulkemalla miesten niin kutsutun ”vanhan puolen” toinen sauna sekä miesten että naisten vanhan puolen höyrysaunat.
Niin kutsutun uuden puolen saunat pysyvät käytössä.

Allasveden lämpötilaa alennetaan yhdellä asteella.
– Tämä tarkoittaa, että 25 metrin altaan ja hyppyaltaan lämpötila lasketaan 26 asteeseen, virkistysaltaan 28 asteeseen ja porealtaan 31 asteeseen, Piritta Forsell kertoo.

Valaistusta on uimahallilla jo aiemmin vaihdettu energiatehokkaisiin lamppuihin.

Energiansäästöön tähtäävät toimenpiteet energiankulutuksen ja kustannusten laskemiseksi ovat voimassa maaliskuun loppuun.

– Haluamme muutenkin kannustaa urheiluväkeä kulkemaan treeneihin liikkuen ja kimppakyydein sekä lyhentämään suihkuaikaa niin hallilla kuin kotona, Forsell sanoo.

Porvoon kaupunki on mukana Motivan Astetta alemmas -kampanjassa.