Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki antaa valomerkin luonnon ja ilmaston puolesta 

Uutista päivitetty 23.3.2021 klo 13.30 koskien kasvisruoan jakelupaikkoja perjantaina 26. maaliskuuta.

Uutista päivitetty 23.3.2021 klo 13.30 koskien kasvisruoan jakelupaikkoja perjantaina 26. maaliskuuta.

World Wide Fund for Nature (WWF) järjestää lauantaina 27. maaliskuuta maailmanlaajuisen ympäristötapahtuman.

Earth Hour on kaikille avoin tapahtuma, johon osallistumalla voi ilmaista huolensa luonnon ja ilmaston tilasta. Tapahtumaan voi osallistua sammuttamalla kaikki turhat valot tapahtumapäivänä kello 20.30–21.30. 

Kaupungintalon valaistus sammutetaan tunniksi 

Porvoon kaupungin tavoitteena on olla ilmastotyön edelläkävijä vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa, että Porvoo on hiilineutraali kaupunki, elämme Porvoossa kestävää arkea ja edistämme kiertotaloutta. Ilmastotyö on kaupunkistrategian myötä nostettu yhdeksi kaupungin tärkeimmistä tehtävistä. 

Porvoon kaupunki osallistuu Earth Hour -ilmastotapahtumaan ja antaa oman valomerkkinsä luonnon ja ilmaston puolesta sammuttamalla kaupungintalon valaistuksen Earth Hour -iltana kello 20.30–21.30. 

Vanhuspalveluissa tarjoillaan kasvisruokaa 

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran tutkimuksen mukaan noin viidennes keskivertosuomalaisen ilmastovaikutuksesta syntyy ruoasta. Ruoan ilmastovaikutus on siten lähes yhtä suuri kuin asumisen vaikutus ilmastoon. Ruokavalinnoistamme suurimman ilmastokuorman aiheuttavat punainen liha, juustot ja muut maitotuotteet. Pienimmät ilmastovaikutukset ovat pavuilla, viljatuotteilla sekä hedelmillä ja vihanneksilla. 

Vanhuspalvelussa tarjoillaan asiakkaille kasvislounas Earth Hour -tapahtumaa edeltävänä perjantaina 26. maaliskuuta. Porvoon kaupungin ruokapalveluissa kiinnitetään päivittäin huomiota ruoan ilmastovaikutuksiin. Porvoolaisissa kouluissa ja päiväkodeissa tarjoillaan kerran viikossa kasvisruokaa ainoana vaihtoehtona kaikille asiakkaille. Viiden viikon ruokalistakierrolla tämä tarkoittaa yhtä vegaanista ja neljää lakto-ovovegetaarista lounasta. Lakto-ovovegetaarinen ruokavaihtoehto on lisäksi vapaasti otettavana vaihtoehtona joka päivä kaikissa kouluissa. Vegaaniruokaa valmistetaan lisäksi päivittäin kaikille sitä haluaville erityisruokavaliona. Lakto-ovovegetaarisessa ruokavaliossa käytetään kasvikunnan tuotteiden lisäksi maitotuotteita ja kananmunia. Vegaaninen ruokavalio ei sisällä eläinkunnan tuotteita.