Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki rekrytoi kasvatusalan ammattilaisia helmikuun aikana

Sivistystoimeen rekrytoidaan juuri nyt muun muassa opettajia, varhaiskasvatuksenopettajia, lastenhoitajia ja kiertäviä lastenhoitajia sekä suomen- että ruotsinkielisiin kouluihin ja päiväkoteihin.

Sivistystoimeen rekrytoidaan juuri nyt muun muassa opettajia, varhaiskasvatuksenopettajia, lastenhoitajia ja kiertäviä lastenhoitajia sekä suomen- että ruotsinkielisiin kouluihin ja päiväkoteihin.

Suomenkielisten koulujen opettajarekrytoinnit alkavat 10.2 ja päättyvät 26.2. ja ruotsinkielisten koulujen osalta rekrytoinnit päättyvät 23.2. Varhaiskasvatuspalvelut rekrytoi ajalla 15.2.-1.3.2021.

Porvoossa toimii 25 koulua, joissa työskentelee yhteensä noin 500 opettajaa.

− Tällä hetkellä Porvoossa on käynnissä kaksi lukutaitohanketta, joiden avulla kasvatusalan ammattilaisia sekä kouluissa että päiväkodeissa kannustetaan ja tuetaan lukutaitotyön osalta, kertoo koulutusjohtaja Jari Kettunen.

− Kaupunki on panostanut uusiin opetusympäristöihin, josta olemme erittäin iloisia ja ylpeitä, iloitsee koulutusjohtaja Rikard Lindström. Samaan aikaan olemme kehittäneet koulujen toimintakulttuuria kohti runsaampaa yhteistyötä ja osallistumista, mikä vaikuttaa positiivisesti sekä henkilöstön jaksamiseen että hyvinvointiin.

Porvoossa on 21 kunnallista päiväkotia, joissa on haettavana mm. noin 30 suomenkielistä ja lähes 20 ruotsinkielistä vakituista varhaiskasvatuksenopettajan tehtävää. Lisäksi haetaan suomen- ja ruotsinkielisiä vakituisia lastenhoitajia sekä varhaiskasvatuspalvelujen palvelukoordinaattoria.  

Myös varhaiskasvatuksen puolella on panostettu uusiin tiloihin ja oppimisympäristöihin. Henkilökunnan ammatillisen osaamisen ylläpitämisestä ja sen kehittämisestä huolehditaan tarjoamalla paljon sisäistä koulutusta.

− Porvoossa panostetaan toiminnallisuuden ja liikkumisen lisäämiseen niin lasten kuin kasvattajienkin osalta. Meneillään on hanke nimeltään Liikkuvat Lillit ja Vikkelät Viikarit, jonka painopisteenä on liikkuvan varhaiskasvatuksen edistäminen, kertoo varhaiskasvatuksenohjaaja Marjaana Kantonen. Lisäksi henkilöstön tieto- ja viestintätekniikan käyttöä pedagogiikassa vahvistetaan suunnitelmallisesti.