Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki selvittää etätyön toteutumista

Porvoon kaupunki on mukana monipaikkaisen työn valmiudet ja käytännöt -tutkimuksessa, jonka toteuttavat Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto ja Workspace Oy.

Tutkimuksessa on tarkoitus selvittää, miten hyvin kaupunki työnantajana mahdollistaa monipaikkaisen työn tekemisen ja millaiset valmiudet kaupungilla on monipaikkaiseen työhön.

Monipaikkaisesta työstä puhutaan tutummin etätyönä, jolla tarkoitetaan järjestelyä, jossa työnantajan ja työntekijän yhteisellä sopimuksella työskennellään useammassa työpisteessä. Työpisteitä voi olla useita esimerkiksi silloin, kun osa työstä tehdään työnantajan tilassa läsnätyössä ja osa jossain muualla etätyössä. 

– Monipaikkainen työ muuttaa työelämää pysyvällä tavalla. Kyse on siitä, millaiset käytännöt tukevat yhteisöllisyyttä hajautetussa työssä ja organisaatioissa. Entä millaisia uudenlaisia johtamisen käytäntöjä tarvitaan tukemaan työn tekemistä? Tutkimustiedon kautta etsitään ratkaisuja myös työhyvinvoinnin edistämiseen, kertoo henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari. 

Kysely on lähetetty kaikille toimistotyöajassa oleville työntekijöille. Tutkimuksen tulosten perusteella kehitetään kaupungin monipaikkaisen työn käytäntöjä, kuten esimerkiksi kaupungin etätyön johtamista ja etätyöohjeistusta.  

Kaksivuotisessa tutkimushankkeessa kymmenen organisaatiota

Monipaikkaisen työn valmiudet ja käytännöt-tutkimushanke on kaksivuotinen syksyyn 2024 saakka. Mukana ovat Porvoon kaupungin lisäksi seuraavat organisaatiot: Yleisradio, Senaatti-kiinteistöt, Suomen ympäristökeskus SYKE, SRV Rakennus, Geologian tutkimuskeskus GTK, Maanmittauslaitos, Tampereen yliopisto, Aalto-yliopisto ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda.