Siirry sisältöön

Porvoon kulttuuripalvelut järjestää taidetta ja kulttuuria tänä syksynä Taidetehtaalla

Taidetehtaan syksyyn kuuluu monenlaista aina lapsiperheille suunnatuista työpajoista vauvateatteriesityksiin.

Eri värisiä ilmapalloja.

Monipuolisesta ohjelmatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Suositut Luovat lauantaipajat jatkuvat Taidetehtaan Studiossa syyskuussa.
Lapsiperheille on kerran kuussa tarjolla yhteistä luovaa tekemistä. Paikalla on aina ammattitaiteilija tai taidekasvattaja, joka ohjaa toimintaa ja antaa inspiraatiota.
– Suosittuihin lauantaipajoihin ei tänä vuonna ilmoittauduta ennakkoon, sillä toivomme saavamme mukaan lisää myös uusia perheitä, kulttuurituottaja Veronica Svenskberg sanoo.
– Panostamme Taidehallissa järjestettävään toimintaan: luvassa on niin taidepajoja kuin vauvateatteriesitys.

Teatteri ILMI Ö:n Metsämosaiikki-esitys on suunnattu perheen pienimmille – kohdeyleisönä ovat alle vuoden ikäiset! Nuori yleisö voi turvallisin mielin kokea ensimmäisen teatterielämyksensä yhden tai kahden aikuisen seurassa.

Taidehallissa järjestetään lisäksi lapsille kaksi taidepajaa: ensimmäisen ohjaa Näsin kartanon Vauvojen kartanosta tuttu taidekasvattaja Liini Laes ja toisen taiteilija Pia Sirén, jonka jokirantaan kesäksi rakennettu teos Porvoon Ikimetsä herätti keskustelua.

Jo perinteisiksi muodostuneet näyttämötaide-elämykset lapsiperheille ja päiväkotiryhmille jatkuvat Tehdassalissa. Syyskuussa vuoronsa saa Säilättäret-ryhmä, joka yhdistelee Pyhän Päärynän Legenda -esityksessään musiikkia ja sirkusta. Joulukuussa ohjelmassa on kaksikielinen joulukonsertti, jossa esiintyy Suomen suosituimpiin lastenyhtyeisiin kuuluva Mimmit.
– Syyslomalla ohjelmassa ovat suositut elokuvanäytökset, joihin voi tänä vuonna ostaa lippuja Kompassin lisäksi Porvoon kaupungin verkkokaupasta. Syyslomalla järjestetään myös taidepajoja Taidehallissa ja Runebergin kodissa, Svenskberg kertoo.
– Yleisölle avoimen ohjelman lisäksi tarjolla on kouluille suunnattua ohjelmaa osana Kulttuuripolkua: sirkusta ensimmäisen vuosiluokan oppilaille ja nykytanssia yhdeksäsluokkalaisille, Svenskberg jatkaa.
– Odotettavissa on inspiroiva ja taiteentäyteinen syksy!

Yksittäisten tapahtumien lisäksi Taidetehtaan toisessa kerroksessa sijaitsevassa Porvoon Taidehallissa on syksyn aikana useita kiinnostavia näyttelyitä, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla.