Hoppa till innehåll

Borgå stads kulturtjänster ordnar konst och kultur på Konstfabriken i höst

Allt från verkstäder för barnfamiljer till teaterföreställningar för bebisar erbjuds i höst på Konstfabriken.

Eri värisiä ilmapalloja.

Det är ett mångsidigt program där det säkert hittas något för alla. De populära Lekfulla Lördagsverkstäderna i Konstfabrikens Studio fortsätter i september.
En gång i månaden erbjuds barnfamiljer att komma och vara kreativa tillsammans, med finns alltid en professionell konstnär eller konstfostrare som handleder och inspirerar.
– I år kommer det inte att vara förhandsanmälan till de populära lördagsverkstäderna det här i hopp om att vi ska nå lite fler och också nya familjer, säger kulturproducent Veronica Svenskberg.
– Vi kommer också att satsa på att ha mer verksamhet i Konsthallen då det blir både konstverkstäder och en babyteaterföreställning.

Föreställningen Metsämosaiikki (Skogsmosaik) av Teatteri Ilmi Ö. är tänkt för familjens minsta och åldersgränsen där är under 1 år! Den unga publiken kan tryggt komma och uppleva sin första teaterföreställning i sällskap med en eller två vuxna.
Det blir också två konstverkstäder för barn i Konsthallen, en med konstfostrare Liini Laes, nu aktuell med Bebisarnas Herrgård på Näse gård och en med konstnär Pia Sirén som i somras var aktuellt med det omdiskuterade verket Borgå urskog vid åstranden.

De redan traditionella scenkonstupplevelserna för barnfamiljer och daghem i Fabrikssalen fortsätter. I september bjuds det på gruppen Säilättäret och deras föreställning Pyhän Päärynän Legenda som kombinerar musik och cirkus och i december blir det tvåspråkig julkonsert med en av Finlands populäraste barnmusikgrupper Mimmit.

– Under höstlovet har vi planerat in de omtyckta biovisningarna, där vi i år prövar på att sälja biljetter både fysiskt via Kompassen och i Borgå stads nätbutik. Då blir det också konstverkstäder i Konsthallen och Runebergs hem, berättar Svenskberg.
– Förutom det öppna utbudet för allmänheten erbjuder vi Kulturstigsprogram till skolorna, det blir cirkus för årskurs ett och modern dans för niorna, fortsätter Svenskberg.
– Vi ser fram emot en inspirerande och konstfylld höst!

Utöver de enskilda evenemangen har Borgå Konsthall i Konstfabrikens andra våning flera intressanta utställningar under hösten, vilka är väl värda ett besök.