Siirry sisältöön

Porvoon musiikkiluokat 50 vuotta! – Kevätkonsertissa Taidetehtaalla 9.5. ”Jotain vanhaa, uutta ja lainattua”

Porvoon kaupungin musiikkiluokat täyttävät tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden aikana tapahtuu paljon musiikkipajoista erilaisiin musiikkipainotteisiin tilaisuuksiin.

Nyt päättyvän lukuvuoden kruunaa 3–9 luokkien yhteinen kevätkonsertti Taidetehtaalla. Yleisölle avoin konsertti järjestetään tiistaina 9. toukokuuta kello 18. Kevätkonsertin teemana on “Jotain vanhaa, uutta ja lainattua.”

– Konsertti kuvastaa sitä, että musiikkiluokkaopetuksella on Porvoossa jo pitkä historia vuodesta 1973. Yhteisiin vuosiin – kuten odotettuun konserttiimmekin – mahtuu jotakin uutta, jotakin vanhaa ja jotakin lainattua, kertoo musiikkiluokkaa opettava Marika Puukko Keskuskoulusta.

Vieraileva artistina konsertissa esiintyy solistina Emilia Vihanto, joka on entinen Porvoon musiikkiluokkalainen. Ammattilaulajana ja -esiintyjänä työskentelevä Vihanto on vetänyt tänä keväänä Porvoossa sekä ala- että yläkoulun musiikkiluokkien oppilaille laulupajan, jossa syntyi muun muassa uusi sovitus kevätkonsertissa kuultavasta kappaleesta ”Thank you for the music.”

Musiikkiluokkatoimintaa rytmittävät lukuvuosittain pidettävät joulu- ja kevätkonsertit sekä muut yhteisesiintymiset. Lukuvuoteen sisältyy erilaisten musiikkiesitysten valmistelua eri luokkatasojen yhteistyönä.

– Musiikkiluokkaopetus on iloista yhdessä tekemistä laulamisen, soittamisen ja lukuisten esiintymisten kautta, kuten nyt yhdessä valmisteltu kevätkonserttimme. Koulussa on myös muun muassa bändivälitunteja ja erilaisia musiikin valinnaisryhmiä musiikista kiinnostuneille. Siirtyminen myös viereiseen Linnajoen yläkouluun on sujuvaa, sillä oppilaat jatkavat samana musiikkiluokkana, kertoo Puukko musiikkiluokkatoiminnasta.

Porvoon kaupungin suomenkielisten koulutuspalvelujen yhteiset musiikkiluokat toimivat Keskuskoulussa (3–6 vuosiluokilla) ja Linnajoen koulussa (7–9 vuosiluokilla). Musiikkiluokalle haetaan toisen luokan keväällä, eikä hakeminen tai pääseminen edellytä koulun ulkopuolista musiikin opiskelua.

Lisätietoja:

Porvoon musiikkiluokat 50 vuotta! Kevätkonsertti Taidetehtaalla 9.5 klo 18 – ”Jotain vanhaa, uutta ja lainattua.” Lippuja konserttiin voi ostaa Lippu.fi:stä.