Siirry sisältöön

Porvoon Ohjaamossa alkaa uusi Kohti tärkeää -muutosvalmennusryhmä

Porvoon Ohjaamo järjestää maksuttoman ryhmän 17–29-vuotiaille nuorille, jotka toivovat tukea hyvinvointiinsa.

Kaksi keskustelevaa henkilöä.

Kohti tärkeää -muutosvalmennusryhmässä lisätään osallistujien omaa itsetuntemusta, luodaan oman näköisiä tavoitteita arkeen ja saadaan samalla vertaistukea.
Ryhmä sopii nuorelle, joka kaipaa muutosta elämään, tukea arjen hallintaa tai kokee ahdistusta, stressiä tai jännitystä.

Ryhmä kokoontuu WSOY-talolla Porvoon Ohjaamossa kuusi kertaa maanantai-iltaisin 26.9.2022 alkaen klo 16.30–18.00. Ryhmään mahtuu kahdeksan nuorta. Ryhmän tapaamiset toteutetaan paikan päällä Ohjaamossa.

– Kohti tärkeää -muutosvalmennusryhmässä pääsee harjoittelemaan taitoja, joita toivoisi lisää arkeensa. Meillä saattaa olla monenlaisia tärkeitä asioita elämässämme, jotka eivät pääse esille siinä määrin, mitä me toivoisimme. Ryhmässä tuemme yhdessä toinen toisiamme pääsemään lähemmäs niitä toiveita, kertoo ryhmän toinen ohjaaja, Ohjaamoiden psykososiaalisen tuen Onnin kehittämiskoordinaattori Jenna Junttila.

– Ryhmän toiminta on suunniteltu ja järjestetty siten, että se on mahdollisimman turvallisen tuntuinen osallistujille. Ryhmä on suljettu, joten sen aikana ei oteta enää uusia jäseniä, vaan samalla porukalla jatketaan loppuun asti, kertoo ryhmän ohjaaja Ohjaamokoordinaattori Leena Thesleff.


Pohjautuu HOT-valmennusprosessiin


Ryhmä perustuu Ohjaamoissa kehitettyyn HOT-muutosvalmennusprosessiin, joka pohjautuu kognitiivisiin käyttäytymisterapioihin. Ryhmässä käsitellään turvallisesti omia arvoja, harjoitellaan hyvinvointia tukevia taitoja, luodaan tavoitteita ja otetaan pieniä askeleita kohti osallistujan tärkeitä asioita. Yhtenä ryhmän kantavana teemana on myös hankalien tunteiden ja ajatusten käsitteleminen. Pyrkimyksenä on myös lisätä läsnäoloa erilaisten harjoitteitten avulla.
– HOT tukee sanoista hyväksymis- ja omistautumisterapia. HOT- muutosvalmennus sopii erityisesti nuorille, jotka jännittävät, stressaavat tai tuntevat, että mieliala on laskenut tai itsetunto on matalalla, avaa Jenna Junttila

– Vastailemme mielellämme kysymyksiin paikan päällä Porvoon Ohjaamossa sen aukioloaikoina tai meille voi laittaa viestiä, vaikka WhatsAppilla tai sähköpostitse, niin kerromme mielellämme lisää, kannustaa Leena Thesleff vielä lopuksi.