Siirry sisältöön

Porvoon seudun musiikkiopistolla soitetaan seuraavat 100 vuotta huippuflyygelillä

Porvoon seudun musiikkiopiston uuden konserttiflyygelin sointia pääsee ihastelemaan maanantaina 5. kesäkuuta klo 13 Taidetehtaan lämpiössä tapahtuvassa pienimuotoisessa konsertissa. Kaikille avoimessa tilaisuudessa pianotaiteilija Laura Attila antaa soittonäytteen opiston huipputason Yamaha-merkkisestä flyygelistä.

– Flyygelin omisti Norjan Yamaha-yksikkö, ja se oli tulossa Suomeen, nyt jo menehtyneen yhdysvaltalaisen jazzpianisti Chick Corean konserttiin Suomessa sekä myös Elton Johnin konsertteihin tämän vuoden syksylle. Soitinta ei kuitenkaan haluttu palauttaa Norjaan, rehtori Felix von Willebrand kertoo.

– Flyygelin tulo Porvooseen oli hauska yhteensattuma. Kun musiikkiopistolla huollettiin soittimia, niin erinomainen virittäjämme Juha Huotari antoi vinkin minulle ja sanoi, että F-musiikilla on ”kotona” hieno soitin, joka on myynnissä. Flyygelin lähtöhinta oli 159 000 euroa, se saatiin nettohintaan 79 000 euroa.

Elinvoimatoimialan johtaja, apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz päätöksellä soitin siis hankittiin Porvooseen opiskelijoiden, muusikoiden ja konserttiyleisön iloksi.
Hyvin huollettuna ja hoidettuna flyygelin käyttöikä on 100 vuotta.

Tämä konserttiflyygelimalli kuuluu maailman parhaimpien flyygelien joukkoon, ja hyvin tunnetut pianistit ovat Yamahan soittimien käyttäjiä, musiikkiopiston rehtori Felix von Willebrand toteaa.

Sopimuskunnille kiertävä flyygeli

Konserttiflyygelin sijaintipaikaksi ajateltiin aluksi Taidetehdasta, jolloin siellä olisi ollut muusikoiden sekä myös musiikkiopiston konserttitarpeita täyttämässä kaksi konserttiflyygeliä, mutta tila-ahtauden vuoksi tämä suunnitelma ei toteutunut

– Päätimme, että uudesta soittimesta tehdään kiertävä konserttitason flyygeli. Sitä voidaan lainata sopimuskunnille ja muille tarvitsijoille, ehkäpä myös joskus vuokraa vastaan, von Willebrand kertoo.

– Kävimme pianotaiteilija Laura Attilan kanssa koesoittamassa soittimen. Lainatakseni hänen sanojaan viiden minuutin soiton jälkeen: TÄMÄN ME OTAMME.

Konserttiflyygelin esittelykonsertti
pianotaiteilija Laura Attila
ma 5.6.2023 klo 13, Taidetehtaan lämpiö