Siirry sisältöön

Porvoon sosiaali- ja terveystoimessa kokeillaan kertapalkkiota uusien lähihoitajien rekrytoimiseksi kotihoitoon

oimessa kotihoidon lähihoitajien rekrytointien tehostamiseksi tehdään uusi kokeilu. Kokeilussa sekä rekrytoitavalle lähihoitajalle, että suosittelijana toimineelle kaupungin työntekijälle maksetaan kertakorvauspalkkio. Palkkion suuruus on 300–800 euroa riippuen uuden työsuhteen pituudesta.

– Kotihoidossa on jatkuva tarve lähihoitajista määräaikaisiin sijaisuuksiin sekä usein myös vakituisiin toimiin. Toivomme, että kertapalkkiokokeilun avulla muiden rekrytointikanavien lisänä saamme uusia lähihoitajia kotihoitoon, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

– Lähihoitaja, jos tunnet kaupungin työntekijän, voit itsekin vinkata häntä suosittelemaan sinua lähihoitajaksi kotihoitoon, kotihoidon palvelupäällikkö Krister Lindman kannustaa.

Porvoon kaupungin työntekijä lähettää suosittelun kotihoidon palvelupäällikkö Krister Lindmanille puh. 040 5757758 krister.lindman@porvoo.fi, joka ottaa yhteyttä mahdolliseen uuteen työntekijään ja haastattelee sekä selvittää tarvittavat tiedot. Rekrytointiin johtaneesta suosittelusta maksetaan kertakorvauspalkkion sen mukaan kuinka pitkään määräaikaiseen tai toistaiseksi voimassa olevaan avoimeen työsuhteeseen uusi työntekijä tulee.

Palkkio maksetaan molemmille työntekijöille uuden työntekijän työsuhteen koeajan umpeutuessa. Jos työntekijään ei sovelleta koeaikaa, maksetaan kertakorvauspalkkio kuten koeajan puitteissa. Kertakorvauspalkkio on molemmille työntekijöille yhtä suuri. Kolmen kuukauden määräaikaisessa työsuhteessa palkkio on 300 euroa, kuuden kuukauden määräaikaisessa työsuhteessa 500 euroa ja vuoden määräaikaisessa tai toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen palkatun rekrytoinnin yhteydessä 800 euroa. Kertakorvauspalkkio maksetaan vain kerran, jos sama työntekijä rekrytoidaan useamman kerran kokeilun aikana.

Kokeilusta on laadittu paikallinen sopimus, joka on voimassa 1.2.2022 – 15.6.2022 välisenä aikana.