Siirry sisältöön

Pysäköinninvalvonnassa otetaan käyttöön haalarikamerat – lisää tarkastajien työturvallisuutta

Porvoon pysäköinninvalvonta ottaa toukokuun alkupuolella käyttöön haalarikamerat.

Kameroiden avulla parannetaan pysäköinnintarkastajien työturvallisuutta. Pysäköinnintarkastajiin kohdistuvat uhat ja uhkaaviksi koetut tilanteet ovat lisääntyneet viime vuosina myös Porvoossa.
– Haalarikameroita on käytössä muissakin Suomen kaupungeissa. Niiden on todettu ennaltaehkäisevän pysäköinnintarkastajiin kohdistuvaa uhkaa ja rauhoittaneen asiakaskohtaamisia, pysäköinninvalvojana toimiva, Porvoon kaupunginlakimies Johanna Päivärinta toteaa.

Kamera käynnistyy kohtaamisessa, tallenne katsotaan vain tarvittaessa

Haalarikamera ei kuvaa jatkuvasti, vaan se käynnistetään aina pysäköinnintarkastajan keskustellessa asiakkaan kanssa. Kameran käynnistämisestä on aina kerrottava asiakkaalle.
Tallenne tarkistetaan ainoastaan silloin, jos tilanne on ollut uhkaava tai ristiriitainen.
Kameratallenteita säilytetään 28 vuorokautta, jonka jälkeen ne poistetaan pysyvästi, ellei pidempiaikaiseen säilytykseen ole laillista perustetta.
– Tällainen peruste voi olla esimerkiksi rikosepäily tai pysäköinnintarkastajan toimintaan liittyvä väite tai epäily, Päivärinta huomauttaa.
Tallenteisiin ja niihin liittyviin tietoihin pääsevät käsiksi vain erikseen nimetyt henkilöt, joiden työtehtäviin kuuluu työturvallisuudesta huolehtiminen.