Siirry sisältöön

Rankkasateiden takia ylivuoto Rantakadun ja Laivurinkadun pumppaamoilla 21.8. – uimista kannattaa välttää edelleen lähialueella

Porvoon veden pumppaamoilla tapahtui lauantaina ylivuoto rankkasateiden takia; Rantakadulla  klo 18 – 18.20 välisenä aikana noin 87 m³ sadevedellä laimentunutta jätevettä ja Laivurinkadun jätevesipumppaamo klo 17.50 – 18.20 noin 85 m³ sadevedellä laimentunutta jätevettä on virrannut Porvoon jokeen.

Asukkaita pyydetään varmuuden vuoksi välttämään lähipäivinä uimista pumppaamoiden lähialueella mahdollisesti kohonneiden mikrobipitoisuuksien takia ja ilmoittamaan poikkeavista havainnoistaan Porvoon ympäristöterveydenhuoltoon tai Porvoon vedelle.

Tieto jätevesivuodosta on toimitettu ympäristönsuojeluviranomaisille ja terveydensuojeluviranomaisille.

Pumppaamoylivuotojen minimoimisen kannalta on tärkeä edistää erilaisia hulevesiratkaisuja, joilla estetään sadevesien pääsy viemäriverkostoon. Sade- ja lumen sulamisvesiä voidaan viivyttää ja ohjata esimerkiksi viivytysaltaiden avulla, riittävillä viheralueilla, läpäisevillä pinnoilla ja hulevesiverkostoa rakentamalla ja saneeraamalla.

Lisätietoja medialle Porvoon vesi, Käyttöinsinööri Martin Alm puh./ tfn +358 40 4891 950, martin.alm@porvoo.fi 

Porvoon kaupunki, Ympäristöterveydenhuolto Maarit Lönnroth p./tfn.  040 723 4121, maarit.lonnroth@porvoo.fi  ja Hanna Sivén p./tfn 040 168 5599, hanna.siven@porvoo.fi