Siirry sisältöön

Rasisminvastaisen Respect-viikon tapahtumia Porvoossa

Porvoo osallistuu valtakunnallisen rasisminvastaisen viikon ohjelman toteuttamiseen 21.–27. maaliskuuta monen eri toimijan voimin ja eri puolilla kaupunkia.

Järjestäjien tavoitteena on nostaa teemaa esiin ja kannustaa yksittäisiä ihmisiä, ryhmiä ja yhteisöjä yhteistyöhön yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Maanantaina 21.3. klo 9–15 järjestetään koululuokille ja yleisölle avoin yhdenvertaisuustapahtuma Respect Kulttuuritalo Grandissa. Sen kulttuurikahvilassa on mahdollisuus keskustella eri maista tulevien ihmisten kanssa ja osallistua työpajoihin, joiden teemoina ovat kulttuurienvälisyys ja yhdenvertaisuus. Teemoihin tutustutaan sarjakuvapiirtämisen, draaman ja erilaisten ryhmässä tehtävien harjoitusten kautta. Työpajoihin tulee ilmoittautua etukäteen 17.3. mennessä.
Porvoon kaupungin nuorisopalvelut järjestää nuorisotiloilla viikon aikana ohjelmaa, jossa pohditaan keinoja rasismin vähentämiseksi nuorten arjessa. Viikon tarkempaan ohjelmaan voi tutustua nettisivuilla osoitteessa www.porvoo.fi/nuoriso

Osallistu tunnisteella #rasisminvastainenviikko
Suomen Punainen Risti koordinoi vuosittain valtakunnallista rasisminvastaista kampanjaa Suomessa ja on useana vuonna ollut aktiivisesti järjestämässä ihmisten välistä ymmärrystä ja ystävyyttä lisääviä tapahtumia eri paikkakunnilla. Kaikki voivat jakaa rasisminvastaisen viestinsä ja kuvia yhteisistä teemaan liittyvistä tapahtumistaan sosiaalisen median alustoilla käyttämällä tunnistetta #rasisminvastainenviikko / #veckanmotrasism.
Respect-viikon tapahtumien järjestäjänä Porvoossa toimivat Luckan Integration, Multicultural Association of Porvoo, Borgå folkakademi, Porvoon kansalaisopisto, Porvoon nuorisopalvelut ja Suomen Punaisen Ristin Porvoon osasto.
Ilmoittautumiset Respect- työpajoihin:

Mila Eriksson

Nuorisopalvelukoordinaattori

mila.eriksson@porvoo.fi +358 40 099 8294