Hoppa till innehåll

Evenemang som ordnas i Borgå under Respect-veckan mot rasism

Borgå deltar i arrangerandet av program under den riksomfattande veckan mot rasism 21–27 mars, och i den deltar många aktörer på olika håll i staden.

Arrangörerna vill lyfta fram temat och uppmuntra enskilda personer, grupper och samfund att samarbeta för att främja jämlikheten.

Jämlikhetsevenemanget Respect, som är öppet för alla, ordnas för skolklasser och allmänheten måndagen 21.3 kl. 9–15 i Kulturhuset Grand.
I kulturcaféet på Grand finns möjlighet att diskutera med människor som kommer från olika länder och delta i verkstäder vars tema är interkulturalism och jämlikhet. Du får bekanta dig med teman genom serieteckning, drama och olika övningar som görs i grupper. Du ska anmäla sig på förhand senast 17.3.
Borgå stads ungdomstjänster ordnar under veckan program i ungdomslokalerna, där man kommer att fundera på olika sätt att minska rasism i de ungas vardag. Du kan under veckan närmare bekanta sig med programmet på webbplatsen www.borga.fi/unga

Delta med hastag #veckanmotrasism
Finlands Röda Kors koordinerar årligen den riksomfattande antirasistiska kampanjen i Finland och har under flera år aktivt ordnat lokala evenemang som ökar förståelsen och vänskapen människor emellan. Alla kan dela sina antirasistiska budskap och bilder i anknytning till sina evenemang på sociala medier genom att använda hashtaggen #rasisminvastainenviikko / #veckanmotrasism.
Finlands Röda Kors vill genom sin verksamhet ta ställning till att alla skall ha jämlika möjligheter att både som individ och som olika organisationers medlemmar och aktörer vara en del av det finländska samhället.

Respect-veckans evenemang arrangeras av Luckan Integration, Multicultural Association of Porvoo, Borgå folkakademi, Borgå medborgarinstitut, Borgå stads ungdomstjänster och Röda Korsets Borgåavdelning.
Anmälningarna till verkstäder:

Mila Eriksson

Koordinator för ungdomstjänsterna

mila.eriksson@porvoo.fi +358 40 099 8294