Siirry sisältöön

Sahaavat lämpötilat ja alkavat routavauriot kurittavat Porvoon kaupungin tieverkkoa

Kevään edetessä ja lämpötilojen vaihdellessa nollan molemmin puolin kaupungin katujen päällysteet halkeilevat ja kuopat aiheuttavat harmia etenkin autoilijoille.

– Routavaurioita on tänä keväänä erityisen paljon, ja tilanne on sama eri puolilla maata, katurakennusinsinööri Riku Romppanen toteaa.
Routavaurioita syntyy, kun päivällä sulanut lumi valuu vetenä asfalttipäällysteen halkeamasta päällystekerrosten väliin ja alle, jäätyessään vesi laajenee rikkoen asfalttipäällystettä.

– Näin syntyy reikiä, joita nyt riittää paikattavaksi liiankin kanssa, Romppanen kertoo.
Porvoon kaupungin kuntatekniikka pyrkii paikkaamaan mahdollisuuksien mukaan ensisijaisesti pääkadut, bussireitit ja niin sanotut kokoojakadut eli kadut, jotka yhdistävät tonttikadut pääkatuihin. Työt on aloitettu jo helmikuun aikana.
– Toki lunta on vielä kaduilla ja kadunvarsilla paikoin paljonkin, mutta pyrimme paikkaamaan kriittisimmät kohdat mahdollisimman pian, Riku Romppanen huomauttaa.
– Paikkauksia tehdään kiireluontoisesti niin sanotulla kylmäpaikkausmassalla. Kevään mittaan käytämme paikkauksessa tarvittaessa kestävämpää valuasfalttia. Valuasfaltilla paikkauksessa olosuhteet täytyy olla kuivat, muuten valuasfaltilla tehty paikkaus ei ole pitkäikäinen.
Suurin osa nyt talven ja kevään aikana routavaurioisista kaduista sisältyvät tulevan kesän alustavaan asfalttiurakan työohjelmaan. Kaupunkikehityslautakunta käsittelee ohjelmaa maaliskuun 22. päivä.
– Loput reiät pyritään paikkaamaan tarpeen mukaan alkukesän aikana. Toivomme tienkäyttäjiltä tarkkaavaisuutta tiellä liikkuessa, Riku Romppanen toteaa.