Siirry sisältöön

Sakura – kirsikankukkajuhla 20.-25.5. pääkirjastossa

Pääkirjaston viereisessä Kirjailijapuistossa kukkivat keväisin upeat kirsikkapuut. Kirjastossa ja puistossa vietetään keväistä Sakura-juhlaa työpajojen ja monipuolisen ohjelman merkeissä 20.-25.5.

Luvassa on ainakin Japanin-tuntija Minna Eväsojan luento, Suomen sarjakuvaseuran nuorille suunnattu manga-työpaja, kirjastotaiteilija Mari Anttosen haiku-työpaja, Helmi Erkamon vetämä kokedama-työpaja, Elizabeth Asikaisen vetämä Ikebana-työpaja sekä qigongia Kirjailijapuistossa useaan otteeseen viikon varrella.

Kahteen työpajaan on ennakkoilmoittautuminen ja materiaalimaksu. Muuten ohjelma on kaikille avointa ja maksutonta. Sakura-kirsikankukkajuhla juhlistaa paitsi kevättä ja kirsikankukkia, myös pääkirjaston ja sen ympäristön monipuolisia mahdollisuuksia nauttia kirjallisuudesta sekä yhteisestä tekemisestä.

Viikon ohjelma:

Lauantaina 20.5.

Klo 9-9.45 Qigongia Kirjailijapuistossa, ohjaajana Milla Suvikannel (suomeksi)
Klo 10-12 Japanilaisen runouden haiku-työpaja koko perheelle, ohjaajana kirjastotaiteilija Mari Anttonen (kaksikielinen)
Klo 12-13 Minna Eväsoja: Hienostuneen nahistunut ja muita japanilaisen kauneuden muotoja -luento (suomeksi)
Klo 12-14 Manga-työpaja nuortenosastolla, ohjaajana Andreas Korpi Suomen sarjakuvaseurasta (suomeksi)
Klo 13 Shakuhachi-huilun soittoa, Otto Eskelinen soittaa aluksi kirjaston lavalla ja soitto jatkuu Kirjailijapuistossa
Klo 13.30-14.30 Kirjailijapuiston puistokierros: puiston kasvit ja puut tutuksi, vetäjänä Porvoon kaupungin puistotyönjohtaja Mirjam Manninen (kaksikielinen)
Klo 14.30-14.45 Haaveita, rakkautta, polkuja, kukkia – Taidetehtaan tanssikoulun esitykset lavalla

Maanantaina 22.5.

Klo 17.30-19 Inspiraatiota luonnosta -kirjoitustyöpaja, jossa kirjoitetaan kirsikkapuiden katveessa, ohjaajana kirjastotaiteilija Mari Anttonen (kaksikielinen)
Klo 17.30-19.00 Kokedama-työpaja, japanilainen tapa istuttaa kasveja sammalpalloihin, ohjaajana floristi Helmi Erkamo (suomeksi). Ilmoittauminen alkaa 25.4. ja materiaalimaksu 20e maksetaan etukäteen. Max.12 osallistujaa, mutta kaikki ovat tervetulleita seuraamaan opetusta.
Ilmoittautumiset suoraan ohjaajalle: dy.fi/qmw

Tiistaina 23.5.

Klo 17.30-19 Ikebana – japanilaisen kukkienasettelutaiteen työpaja, vetäjänä Sogetsu-opettaja Elizabeth Asikainen (suomeksi). Valmistetaan kaksi kukka-asetelmaa omista kukka- ja oksamateriaaleista. Ilmoittautumiset alkaen 25.4., lisätietoja: elizabeth.asikainen@gmail.com. Max. 12 osallistujaa, mutta kaikki ovat tervetulleita seuraamaan opetusta.

Keskiviikkona 24.5.

Klo 9-9.45 Qigongia Kirjailijapuistossa, ohjaajana Milla Suvikannel (suomeksi)
Klo 17.45-18.45 Porvoossa toimivat japanilaiset taistelu- ja itsepuolustuslajit esittäytyvät Kirjailijapuistossa tai Runopihalla

Torstaina 25.5.

Klo 18-18.45 Qigongia Kirjailijapuistossa, ohjaajana Milla Suvikannel

8.-31.5.

Taidesillalla Suomalais-japanilainen ystävyysvuosi 2022 -valokuvanäyttely,
järjestäjät Japanin Suomen-suurlähetystö ja Suomen Kameraseurojen Liitto