Siirry sisältöön

Sannaisten päävesijohto on otettu käyttöön putkirikon jälkeen – Linnanmäeltä pumppaus lopetettu

Sannaisten päävesijohto voitiin taas ottaa käyttöön korjaustyön, huuhtelun ja desinfioinnin jälkeen tänään iltapäivällä. Kaikki sunnuntaista lähtien otetut näytteet ovat olleet puhtaat. Vesinäytteet on analysoitu ulkopuolisessa viranomaisten hyväksymässä laboratoriossa sekä Porvoon veden omalla laitteistolla.

Vedenjakelu Linnamäen varavesilaitokselta on lopetettu ja vesi pumpataan kaupunkiin taas normaaliin tapaan Sannaisten vesilaitokselta. Arvioimme että vesi vaihtuu verkostossa n. 1-2 vuorokaudessa. Virtaussuuntien muutoksista ja painevaihteluista saattaa aiheutua hetkellisiä muutoksia vedenlaatuun, mikäli sakkaa irtoaa putkista.

Sannaisten vesilaitoksen veteen syötetään pieni määrä klooria noin yhden viikon ajan, normaalin UV desinfioinnin lisäksi. Klooraus on normaali varotoimenpide veden mikrobiologisen puhtauden varmistamiseksi. Lievää kloorin hajua tai makua saattaa esiintyä. Porvoon vesi tiedottaa, kun klooraus lopetetaan.

Linnamäen raakavedet tullaan tulevaisuudessa johtamaan Saksalaan rakennettavaan uuteen laitokseen, missä vedenlaatua parannetaan poistamalla raakavedestä mm. mangaania ja rautaa. Porvoon vesi on käynnistänyt Saksalan vesilaitoksen laitoksen laajennuksen ja Linnamäki-Saksala raakavesilinjan suunnittelun. Suunnitteilla oleva laitos tulee parantamaan varaveden laatua. Saksalan uusi laitos arvioidaan valmistuvan noin kolmen vuoden sisällä.