Siirry sisältöön

Sellokilpailu kokoaa nuoret sellistit syksyllä Porvooseen

Porvoossa järjestetään ensi syksynä valtakunnallinen sellokilpailu lapsille ja nuorille.

Porvoossa järjestetään ensi syksynä valtakunnallinen sellokilpailu lapsille ja nuorille.

Tapahtuma kokoaa nuoret sellistit ja heidän opettajansa yhteen Taidetehtaalle 21.–24. lokakuuta 2021.

Porvoon sellokilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen kansalaiset ja Suomessa vakituisesti opiskelevat. Kilpailussa on kolme sarjaa, 10–12-vuotiaille, 13–15-vuotiaille ja 16–19-vuotiaille. Mukaan voi ilmoittautua 1.4.–30.4.2021. Ohjeet ja ilmoittautumislomake löytyvät sellokilpailun verkkosivulta www.sellokilpailu.fi

Kilpailun tuomaristossa on maamme parhaita sellotaiteilijoita ja pedagogeja, kuten Marko Ylönen, Senja Rummukainen, Sennu Laine, Jan-Erik Gustafsson ja Martti Rousi. Säveltäjämestarit Sebastian Fagerlund ja Aulis Sallinen ovat molemmat säveltäneet sooloselloteokset kilpailua varten. Vanhimpien sarjan finaaliin tulee orkesteriksi Helsinki Chamber Soloists, joka koostuu pääkaupunkiseudun orkesterien soolosoittajista. Kilpailun virallisena suojelijana toimii Aulis Sallinen.

Suomessa on pitkät ja vahvat sellonsoiton perinteet, mutta toisin kuin esimerkiksi pianisteille ja viulisteille, nuorille sellisteille suunnattua kilpailua ei ole ollut ennen Sellosymposiumin yhden kerran, vuonna 2019 järjestämää Salon sellokilpailua. Porvoon sellokilpailu jatkaakin Salon sellokilpailun viitoittamalla tiellä.

– On erittäin tärkeää tarjota nuorille sellisteille ja heidän opettajilleen ja perheilleen korkeatasoinen sellotapahtuma, joka kokoaa yhteen sellonsoittoon tavoitteellisesti suhtautuvia nuoria ympäri Suomen. Sekä opiskelijoille että sellopedagogeille tarjoutuu näin mahdollisuus kuulla, miten kunkin ikäluokan taitavimmat nuoret soittavat. Haluamme näin omalta osaltamme olla kehittämässä sellonsoiton tasoa maassamme, sanoo rehtori Felix von Willebrand Porvoonseudun musiikkiopistosta.

– Kilpailussa sijoittuneet palkitaan hienoilla palkinnoilla, ja monet suomalaiset musiikkifestivaalit ovat jo alustavasti tarjonneet esiintymiskutsuja kilpailussa menestyneille, von Willebrand jatkaa.

Sellokilpailun järjestäjät ovat Porvoon kaupunki, Porvoonseudun musiikkiopisto-Borgånejdens musikinstitut ja Jousiakatemia. Sellokilpailu on osa Porvoon kaupungin 675 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja: