Siirry sisältöön

Sivistystoimen rahaston stipendit haettavissa ammattiin opiskeleville

Opiskelijoiden, jotka opiskelevat laajennetun oppivelvollisuuden jälkeen ensimmäiseen tutkintoon tai ammattiin johtavissa opinnoissa, on nyt mahdollisuus hakea stipendiä Porvoon kaupungin sivistystoimen rahastosta. Hakuaikaa on lokakuun loppuun asti.

Porvoon kaupungin tunnus.

Stipendiä hakevan opiskelijalla tulee olla perusopetuksen päättötodistus porvoolaisesta yläkoulusta ja opiskelutodistus nykyisestä oppilaitoksesta. Kriteeri myöntämiselle on myös se, että hakija ei aikaisemmin ole saanut sivistystoimen rahaston stipendiä.

Laajennetun oppivelvollisuuden myötä rahaston stipendin haun kriteerejä on uudistettu vastaamaan uutta lainsäädäntöä ja oppimisen polkua. Vuonna 2005 syntyneet ja sitä nuoremmat saavat opiskella laajennetun oppivelvollisuuden vuoksi maksutta perusopetuksen jälkeiset ensimmäiset opinnot 18 ikävuoteen tai kyseisten opintojen loppuun saakka.

Vuonna 2005 syntynyt tai sitä nuorempi hakija voi näin ollen hakea rahaston stipendiä, kun opiskelee ensimmäisissä laajennetun oppivelvollisuuden päättymisen jälkeisessä tutkintoon tai ammattiin johtavissa jatko-opinnoissa. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuulumaton vuonna 2004 syntynyt tai sitä vanhempi hakija voi hakea stipendiä, kun opiskelee ensimmäiseen tutkintoon tai ammattiin johtavissa opinnoissa peruskoulun jälkeen.

Stipendien saajat päättävät perusopetus- ja lukiokoulutusjohtajat hakemusten perusteella. Stipendin saajille ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti.

Stipendin haku alkaa 12.10.2023 ja päättyy 31.10.2023 klo 23:59.