Hoppa till innehåll

Yrkesstuderande kan söka stipendier ur bildningssektorns fond

Studerande som håller på med sina första studier som leder till examen eller yrke efter den utvidgade läroplikten kan nu söka stipendium ur Borgå stads bildningssektors fond. Ansökningstiden pågår till utgången av oktober.

Porvoon kaupungin tunnus.

En studerande som ansöker om stipendium ska ha ett avgångsbetyg från den grundläggande utbildningen från en skola i Borgå och ett studieintyg från den nuvarande läroanstalten. Ett kriterium för beviljandet av ett stipendium är också att sökanden inte har fått ett stipendium ur bildningssektorns fond förut.

I och med den utvidgade läroplikten har kriterierna för ansökan om stipendier ur fonden förnyats för att motsvara den nya lagstiftningen och lärostigen. På grund av den utvidgade läroplikten får unga födda år 2005 eller senare utföra sina första studier efter den grundläggande utbildningen avgiftsfritt tills de fyller 18 år eller ifrågavarande studier är fullbordade.

En studerande som är född 2005 eller senare kan därmed ansöka om ett stipendium ur fonden när hen håller på med de första fortsatta studierna som leder till examen eller yrke efter att den utvidgade läroplikten har tagit slut. En äldre studerande som är född 2004 eller tidigare och som inte omfattas av den utvidgade läroplikten kan ansöka om stipendium när hen håller på med de första studierna som leder till examen eller yrke efter grundskolan.

Direktörerna för grundläggande utbildning och gymnasieutbildning beslutar utgående från ansökningarna vem som beviljas stipendium. De som beviljas stipendium meddelas om beslutet personligen.

Ansökningstiden börjar 12.10.2023 och slutar 31.10.2023 kl. 23.59.