Siirry sisältöön

Suomenkielinen koulutusjaosto pohtii Epoon koulun tulevaisuutta

Epoon koulun oppilasmäärä vähenee ja syksyllä 2022 koulussa ei näillä näkymin aloita yhtäkään uutta ekaluokkalaista. Suomenkielinen koulutusjaosto keskustelee Epoon koulun tulevaisuudesta kokouksessaan tiistaina 12. huhtikuuta.

– Keskustelemme Epoon koulun oppilasmäärän kehittymisen haasteista ja esitän, että käynnistämme selvityksen siitä, kuinka alueen opetus järjestetään syksystä 2023 alkaen, koulutusjohtaja Jari Kettunen kertoo.

– Epoon koulu jatkaa toimintaansa lukuvuonna 2022–2023. Lapsimäärän vähyys on suuri haaste koulun toiminnan jatkumiselle, eikä selkeää kasvua ole havaittavissa myöskään oppilasennusteita tarkasteltaessa lähivuosina.

– Yli 90 prosenttia koulun oppilaista ovat koulukuljetuksen piirissä. On tutkittava, tulisiko uudet oppilaat alueelta osoittaa muihin kouluihin ja lakkauttaa Epoon koulu, koska alueen lapsimäärä ei mahdollista koulutyön laadukasta ja tarkoituksenmukaista järjestämistä niin toiminnan kuin talouden näkökulmista, Kettunen jatkaa.

Epoon koulun toiminta on toteutunut kolmessa yhdysluokassa (1-2, 3-4 ja 5-6) kolmen opettajan johdolla. Lisäksi koulussa on yksi koulunkäynnin ohjaaja. Kokonaisoppilasmäärä on ensi syksynä hieman yli 30 lasta.

Epoon koulun oppilaskohtaiset kustannukset vuonna 2021 olivat 15 123 euroa. Suomenkielisten koulujen keskimääräinen oppilaskohtainen vuosikustannus on 9 704 euroa.