Siirry sisältöön

Suunnittele liikkumisesi Jukola-viikonloppuna

Viikonloppuna 17.–18. kesäkuuta Epoossa järjestettävä Jukolan viesti tuo Porvooseen kymmeniä tuhansia kävijöitä. Liikennettä on silloin Porvoossa poikkeuksellisen paljon, ja oma liikkuminen kannattaa suunnitella ruuhkaisimpien hetkien ulkopuolelle.

– Jukolan viesti tuo Porvooseen iloista suunnistuskansaa ja on porvoolaisille hieno mahdollisuus nähdä perinteikäs suurtapahtuma kotikaupungissa. Toivotamme kaikki Jukola-vieraat tervetulleiksi, ja huomioidaan toisemme liikenteessä, apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz sanoo.

Epoontie katkaistaan läpiajolta koko viikonlopuksi

Jukolan kilpailukeskus sijaitsee Epoontien molemmin puolin ja tie on suljettu läpiajolta torstaista sunnuntaihin. Yksityisautoilla kisapaikalle voi saapua vain itäistä reittiä Sannaisten suunnasta. Linja-autoliikenne kisapaikalle ohjataan lännestä Porvoon keskustan suunnasta.

– Molemmilla reiteillä tulee olemaan huomattavan paljon liikennettä. Jos vain mahdollista, omat ajot kannattaa ajoittaa kisojen ruuhka-aikojen ulkopuolelle. Saaristoon pääsee molempia reittejä, mutta liikkuminen voi olla hyvinkin hidasta, Jukolan viestin logistiikkapäällikkö Peter Tallberg kertoo.

Ruuhkaisinta lauantaina muutama tunti ennen lähtöjä

Venlojen viestin lähtö on lauantaina kello 14 ja Jukolan viestin lähtö on kello 23.

– Muutamat tunnit ennen lähtöjä tiedetään olevan todella ruuhkaisia, kun sekä yleisö että kilpailijat saapuvat kisapaikalle. Jokaisen kannattaa varata runsaasti aikaa saapumiseen. Ellei ole tulossa kisapaikalle, kannattaa välttää ajamista Ylikentiellä ja Tarkkistentiellä, Tallberg sanoo.
Myös Porvoon keskustaan on odotettavissa paljon liikennettä.

– Keskustassa on Jukolan kisastudio torilla ja myös monet kisavieraat tutustuvat Porvooseen. Me porvoolaiset voimme helpottaa liikenteen sujumista välttämällä autoilua, ja tällaisena kesäviikonloppuna polkupyöräily on hyvä vaihtoehto liikkumiselle, katutarkastaja Torbjörn Karlsson muistuttaa.

Maksuton Jukola-bussi kulkee lauantaina ja sunnuntaina

Jukolan viestin kilpailukeskukseen pääsee Porvoon linja-autoasemalta ilmaisella Jukola-bussilla. Jukola-bussin lähtöpaikka Porvoon linja-autoaseman ja torin vieressä Raatihuoneenkadulla, Kaupungintalon edessä. Bussit kulkevat la 17.6. klo 9.00 alkaen joustavasti 20 min välein ja ruuhka-aikaan nonstoppina klo 22.00 asti.

La 17.6. klo 22.00 – su 18.6. klo 9.00 bussi kulkee tunnin välein tasatunnein. Su klo 9.00 alkaen joustavasti 20 min välein ja ruuhka-aikaan nonstoppina klo 16.00 asti. Matka kilpailukeskukseen kestää n. 20 min. Bussit lähtevät kilpailukeskuksesta takaisin Porvooseen heti, kun pysäkillä odottavat matkustajat ovat päässeet kyytiin.

Polkupyörällä perille asti

Polkupyörällä pääsee molemmista suunnista aivan kisakeskukseen asti. Kaupungista paras vaihtoehto on pyöräillä Holkenin kovapohjaista hiihtolatua pitkin Jukolan kisapaikalle. Reitti on opastettu ja opastus alkaa Humlantien ja Pihlajantien risteyksestä.

Jukolan kisastudio Porvoon torilla

Porvoon torilla järjestetään Jukolan Kisastudio pe 16.6.-18.6.2023. Kisastudio on avoinna perjantaina klo 18–24 ja lauantaista klo 10 sunnuntaihin klo 16. Teltoilla katetussa Kisastudiossa voi seurata Jukolan viestiä jättiscreeniltä. Läpi yön seurattava lähetys pidetään matalalla äänenvoimakkuudella. Alueella on myös ruoka- ja juomapalvelut sekä musiikkia ja ajankohtaisia ja teemaan sopivia puheenvuoroja. Kisastudioon on maksuton sisäänpääsy ja tapahtumassa on järjestyksenvalvontaa.

Perjantaina on kyseessä Kisastudion etkot, jossa esiintyjinä Lady Shave, Annika Nord, Stefan Paavola, Frans ja DJ Vesku.

Lauantaina tapahtuman juontaja Kaj Kunnas astuu puikkoihin ja johdattelee katsojat Jukolan viestin ensimmäisen kisapäivän kohokohtiin. Päivän aikana asiantuntijavieraita, artisteja ja ravintolapalvelut ovat avoinna. Lauantaina on ohjelmaa koko päivän, mm. Hot Club of Porvoo, Frans, DJ Vesku ja Crossfyre esiintyvät päivän ja illan aikana.

Sunnuntaina kisastudiossa seurataan Jukolan tunnelmia, kunnes Jukolan kisapaikka Epoossa sulkee klo 16.00.