Siirry sisältöön

Taidetehtaan juhlavuoden kevät huipentuu toukokuun lopussa

Toukokuun viimeinen viikko Taidetehtaalla täyttyy taide-elämyksillä. Luvassa on elektronista musiikkia, kokeellisia konserttielämyksiä, mediataidetta ja itä-uusimaalaista metallimusiikkia.

Timo Kaukolampi.

Kaupungin järjestämät tapahtumat:

25.5.–29.5. klo 10–16 Näyttely: Bambi – Milja Viita, Porvoon Taidehalli, vapaa pääsy.
26.5. klo 13–16 Koko perheen synttärikonsertti Taidetehtaan aukiolla. Ahti, Mutaveijarit, Noste, vapaa pääsy.
27.5. klo 19.30 Soiva Taidehalli: Timo Kaukolampi, Porvoon Taidehalli, 10 / 5 euroa ovelta.
27.5. klo 21 Tehdassalin klubi-ilta: Ruusut, 22,50 euroa.
Yhdistelmälippu Kaukolampi + Ruusut 30 euroa.
28.5. klo 21 Tehdassalin klubi-ilta: Bob Malmström + Final Assault + Thorn, 10 euroa.

– Olemme hyvin innoissamme kevätkauden lopun tarjonnasta. Toukokuun viimeinen viikko kannattaa varata taide-elämyksille. Tässä on mahdollisuus kokea ainutlaatuinen ja harvinainen kokonaisuus matalalla kynnyksellä, tuottaja Thomas Weissman.

Bambi alkuperäisessä 35 mm muodossa

Taidetehtaalla sijaitseva Porvoon Taidehalli esittelee Milja Viidan videoteoksen Bambi alkuperäisessä 35 mm muodossa. Teos esitettiin helmikuussa helsinkiläisessä Hippolyte valokuvagalleriassa. Saliin tuodaan vanha itäsaksalainen Dresden 35 mm projektori, joka pyörittää elokuvaa näyttelyn aikana 25.5.–29.5.

Elektronisen musiikin kärkinimet Taidetehtaalla

Tapahtumasarjat Soiva Taidehalli ja Tehdassalin klubi-illat yhdistävät voimansa perjantaina 27. toukokuuta esittämällä elektronisen musiikin artistit Timo Kaukolampi ja Ruusut. Konserttiin myydään lippuja erikseen, mutta myynnissä on myös rajattu määrä yhdistelmälippuja 30 eurolla.

Soiva Taidehalli palaa pitkältä tauolta vieden kuulijat heti sähköisen musiikin syvään päätyyn. Kokeellisen elektronisen popin ja rockin eturintamaan kuuluva Timo Kaukolampi esiintyy alkuillasta Porvoon Taidehallissa. Artisti tuo mukanaan analogisten syntetisaattoreiden arvaamattoman äänimaailman, sekä sitä tukevia visuaaleja josta vastaa Samuli Alapuranen.

Perjantai-ilta jatkuu Tehdassalin klubi-illassa. Lavalla nähdään modernin elektronisen popin superkokoonpano Ruusut. Palkitun yhtyeen jäsenet ovat loihtineet yhdessä tuoreen soundin, joka on viehättänyt laajaa joukkoa musiikin ystäviä niin keikoilla kuin levylläkin. Yhtyeen jäsenet tunnetaan yhtyeistä kuten Pintandwefall, The Hearing ja Disco Ensemble.

Kevätkausi päätetään metallimusiikilla

Kevään viimeisessä Tehdassalin klubi-illassa lauantaina 28. toukokuuta esiintyvät Bob Malmström ja Final Assault jotka palaavat vuosien tauon jälkeen Porvooseen. Mukana myös paikallinen metalliyhtye Thorn.