Hoppa till innehåll

Konstfabrikens jubileumsvår kulminerar i slutet av maj

Sista veckan i maj fylls med flera olika konstupplevelser i Konstfabriken. På programmet finns elektronisk musik, experimentella konsertupplevelser, mediakonst och östnyländsk metallmusik.

Timo Kaukolampi.

Evenemang som staden ordnar:

25.5–29.5 kl. 10-16 Utställning: Bambi – Milja Viita, Borgå Konsthall, fritt inträde.
26.5 kl. 13-16 Födelsedagskonsert för hela familjen på Konstfabrikens skvär. Ahti, Mutaveijarit, Noste, fritt inträde.
27.5 kl. 19.30 Toner i Konsthallen: Timo Kaukolampi, Borgå Konsthall, 10 / 5 euro från dörren.
27.5 kl. 21 Fabriksalens klubbkväll: Ruusut, 22,50 euro.
Kombinationsbiljett Kaukolampi + Ruusut 30 euro.
28.5. klo 21 Fabrikssalens klubbkväll: Bob Malmström + Final Assault + Thorn, 10 euro.

– Vi är väldigt ivriga över utbudet i slutet av vårsäsongen. Det lönar sig att reservera sista veckan i maj för konstupplevelser. Här finns en möjlighet att ta till vara en väldigt speciell och sällsynt helhet med låg tröskel, berättar Producent Thomas Weissman

Bambi i ursprungligt 35 mm format

Borgå Konsthall som befinner sig i andra våningen av Konstfabriken presenterar Milja Viitas videoverk Bambi i sitt ursprungliga 35 mm format. Verket visades i samband med konstnärens utställning på galleriet Hippolyte i Helsingfors. Verket visas via en stor gammal Östtysklands 35 mm projektor under perioden 25.5–29.5.

Elektroniska musikens främsta namn i Konstfabriken

Evenemangsserierna Toner i Konsthallen och Fabriksalens klubbkvällar slår samman krafterna fredagen den 27 maj med att presentera artisterna Timo Kaukolampi och Ruusut. Biljetter till konserterna säljs skilt men det finns även ett begränsat antal kombinationsbiljetter till salu.

Toner i konsthallen börjar igen efter en lång paus, med ett hopp in i experimentella elektroniska ljudvärldar. Timo Kaukolampi, som är en av landets mest framstående elektroniska musiker uppträder i början av kvällen i Borgå Konsthall tillsammans med mediekonstnären Samuli Alapuranen som står för den visuella delen av konserten.

Kvällen fortsätter nere i Fabriksalen med klubbkväll. På scenen får vi se Ruusut, en finsk supergrupp som spelar modern elektronisk popmusik. Gruppen består av Ringa Manner, Miikka Koivisto, Alpo Nummelin och Samuli Kukkola. Medlemmarna är kända från band som Pintandwefall, The Hearing, Eleanoora Rosenholm, Solano + Profettes och Disco Ensemble. Ruusut har skapat ett nytt färskt sound som har tilltalat en bred mängd lyssnare både live och på skiva.

Vårsäsongen avslutas med metallmusik

I vårens sista klubbkväll i Fabriksalen lördagen 28 maj uppträder Bob Malmström och Final Assault som återvänder till Borgå för första gången på flera år. Med sig har de lokala metallbandet Thorn.