Siirry sisältöön

Taikuuden ilta Marko Karvon seurassa pääkirjastossa

Näyttämötaikuuden maailmanmestari Marko Karvo vierailee Porvoon pääkirjastossa torstaina 16.2. klo 17.30. Illan aikana nähdään hämmästyttävä taikuriesitys ja kuullaan, miten Karvosta tuli yksi maailman parhaista taikureista.

Marko Karvo on kiertänyt maailmaa 40 vuotta ja esiintynyt johtavissa kabaree-, varietee- ja sirkusproduktioissa. Hänet on palkittu maailmanmestaruuden lisäksi alan arvostetuimmilla palkinnoilla esimerkiksi Ranskassa ja Espanjassa. Suomessa Karvo on valittu vuoden viihdetaiteilijaksi sekä vuoden taikuriksi kolme kertaa.

Karvon repertuaariin kuuluu taikuuden klassikoita: hän osaa taikoa huivista linnun, lukea ajatuksia ja vapautua kahleista. Taikuudessa ei kuitenkaan ole kyse vain tempuista.

”Tärkeintä esityksissäni on ihmeellisyyden ja käsittämättömyyden, todellisen taikuuden tuntu. Suureksi taikuriksi ei voi tulla vain teknisellä osaamisella, vaan meitä yhdistää myös esiintymisvietti ja kunnianhimo. Suurten yleisöjen edessä esiintyminen vaatii henkistä kanttia”, Karvo kertoo.

Menestyvän taikurin on myös uudistuttava alati. Alan kilpailuissa esiinnytään aina uudella numerolla. Nyt Porvooseen asettuneen Karvon taikuuden illan ohjelma koostuu hänen uransa varrelle mahtuneista merkityksellisistä ohjelmanumeroista. Kokonaisuus on suunniteltu nimenomaan Porvoon pääkirjaston tiloihin sopivaksi ja yleisöä silmällä pitäen.

Taikuriesityksen jälkeen tapahtumista vastaava kirjastonhoitaja Sanni Saarinen haastattelee Karvoa. Keskustelussa syvennytään taikurin elämään ja taikuuden salaisuuksiin niitä kuitenkaan kokonaan paljastamatta.

Taikuuden ilta on suomenkielinen, maksuton ja sopii koko perheelle. Yleisö voi illan päätteeksi esittää Marko Karvolle kysymyksiä.