Siirry sisältöön

Tervetuloa esiopetukseen ja peruskouluun

Ilmoittautumiset syksyn 2021 esiopetukseen ja peruskouluun ovat alkaneet. Ensi syksynä esiopetuksessa aloittaa 577 lasta ja peruskoulun ensimmäisen luokan 573 lasta. Myös koulukuljetuksen ja iltapäivätoimintaan hakeminen on nyt ajankohtaista. Kaikki sähköiset ilmoitukset ja hakemukset tulee tehdä 31.1.2021 mennessä.

Infokirjeet esiopetukseen ilmoittautumisesta ja lähikoulupäätökset on postitettu tällä viikolla.

Ilmoittautuminen esiopetukseen

Vuonna 2015 syntyneiden lasten esiopetus alkaa syksyllä 2021. Esiopetukseen ilmoittaudutaan varhaiskasvatuspalveluiden sähköisessä asioinnissa.
Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki

Satumäen päiväkodin esiopetusryhmän kohdalla tilaratkaisu on vielä kesken. Tilakysymys ratkaistaan kevään aikana.

Ilmoittautuminen peruskouluun

Vuonna 2014 syntyneiden lasten oppivelvollisuus alkaa syksyllä 2021. Suomessa vakinaisesti asuvat maahanmuuttajataustaiset lapset ovat myös oppivelvollisia. Jos lapsen kielitaito ei riitä perusopetukseen osallistumiseen, hänet voi ilmoittaa valmistavaan opetukseen kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Lähikoulun rehtorilta saa lisätietoja.

Kouluun ilmoittaudutaan joko sähköisesti tammikuun aikana osoitteessa https://wilma.porvoo.fi/ tai koululla 4.2.2021 klo 14–17. Käyttäjätunnus ja salasana Wilma-järjestelmään on merkitty lähikoulupäätökseen. Mikäli ilmoittautuminen tapahtuu koululla, pyydetään ottamaan mukaan lähikoulupäätös, johon on merkitty lapsen lähiosoitteen mukainen lähikoulu.

Koulukuljetuksen hakeminen

Koulukuljetusta haetaan 1. ja 7.  vuosiluokan oppilaille Wilman kautta. Esiopetusoppilaille koulukuljetusta haetaan hakulomakkeella
Koulukuljetuksen hakulomake ja lisätietoja

Iltapäivätoimintaan hakeminen

Ensimmäisen ja toisen vuosiluokkien koululaisten iltapäivätoimintaan haetaan sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta. Käyttäjätunnus ja salasana ovat samat kuin kouluun ilmoittauduttaessa. Päätös iltapäiväkerhopaikasta lähetetään Wilman kautta viimeistään toukokuussa niille ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaiden huoltajille, jotka ovat jättäneet hakemuksen määräaikaan mennessä.

Lisätietoja:

Esiopetus: Itäinen alue: Marjatta Salo, aila.salo@porvoo.fi, puh. 040 676 7864 ja Läntinen alue: Carina Liljeberg-Karlsson, carina.liljeberg-karlsson@porvoo.fi, puh. 040 167 9048

Perusopetus: Marjo Lindman, marjo.lindman@porvoo.fi, puh. 040 195 2809

Iltapäivätoiminta: Anne Lindholm, anne.ch.lindholm@porvoo.fi, puh. 040 195 2805

Koulukuljetukset: Annika Lundström, koulu.kuljetus@porvoo.fi, puh. 040 195 2804