Siirry sisältöön

Ukrainan kansallispäivänä sinistä ja keltaista Porvoon katukuvassa

Ukrainan kansallispäivää vietetään keskiviikkona 24. elokuuta. Porvoon kaupunki osoittaa edelleen tukensa Ukrainalle ja ukrainalaisille valaisemalla vesitornit Ukrainan värein ja nostamalla Ukrainan lipun kaupungintalon katolle. Vesitornit valaistaan iltaisin keskiviikosta sunnuntaihin.

Ukrainan lippu.

– Haluamme Ukrainan kansallispäivänä nostaa esille edelleen jatkuvan Venäjään hyökkäyssodan Ukrainassa, joka aiheuttaa valtavasti inhimillistä kärsimystä. Valaistus ja lippu ovat symbolisia tekoja, joilla ilmaisemme, että edelleen jatkamme Porvoossa asuvien ukrainalaisten tukemista asumisessa, työllistymisessä, koulutuspalveluissa ja monissa muissa asioissa, Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo.

Porvoossa asuu noin 130 ukrainalaista pakolaista. Osa heistä on saanut Porvoossa asunnon kuntamallin sopimusyhteistyön kautta, ja työllisyyttä tuetaan muun muassa tuomalla yhteen työnantajia ja työnhakijoita.

– Porvoossa toimii hienosti verkostoyhteistyö alueellisten toimijoiden kanssa. Vapaaehtoiset ovat osoittaneet pitkäjänteisyyttä ja inhimillisyyttä avustustyössä, sanovat maahanmuuttokoordinaattori Niklas Grönroos ja palvelukoordinaattori Virpi Paulanto, jotka koordinoivat ukrainalaisten vastaanottoa Porvoossa.