Siirry sisältöön

Vanhalle Strömborgska skolanille ja Teletalolle suunnitteluvaraus

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee kokouksessaan 24. toukokuuta suunnitteluvarauksen myöntämistä Ventidue Oy Ltd:lle, joka on ideoinut Teletaloon asumiskonseptia ja vanhaan Strömborgska skolaniin konseptia, jossa yhdistyisi muun muassa lähiruoka, majoitus, asuminen, tapahtumat ja aktiviteetit.

Porvoon kaupungin tunnus.

– Kyseessä on suunnitteluvaraus, mikä tarkoittaa, että kiinteistöt varataan yhtiölle vuodeksi suunnitelmien edistämistä varten. Tähän mennessä ideoidut konseptit toisivat lisää asukkaita, palveluita ja tapahtumia aivan Porvoon ydinkeskustaan, mikä on kaupunkistrategian tavoitteiden mukaista. Porvoo on kyselyjen ja tilastojen valossa vetovoimainen kaupunki, ja esitetty konsepti on hyvä esimerkki siitä, että yhä useampi haluaa olla mukana rakentamassa kaupunkikulttuuria ja menestyvää Porvoota, kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren kertoo.

Strömborgska skolan ja Teletalo ovat Porvoon kaupungin myytävien rakennusten listalla. Rakennusten tonteille laaditaan asemakaavan muutos. Asemakaavamuutos on valmisteluvaiheessa ja se on priorisoitu 1. luokkaan.

– Ventiduen ideoita ei voi toteuttaa nykyisen asemakaavan puitteissa, joten asemakaavaa edistetään suunnitteluvarauspäätöksen jälkeen tiiviissä yhteistyössä yhtiön kanssa, Mollgren jatkaa.
Yhtiön tavoitteena on toteuttaa Teletalon tontille Liberty Life (LLC)- konseptin mukaista asumista ensisijaisesti yli 55-vuotiaille. Konseptiin kuuluu, että osa asunnoista on omistusasuntoja ja osa vuokra-asuntoja, sekä kiinteistön sisältä tilattavia niin kutsuttuja in-house turvallisuus- ja hyvinvointipalveluita Kiinteistöön tulisi 47 omistusasuntoa ja 47 vuokra-asuntoa.
Vanhan Strömborgskan tontille yhtiö suunnittelee Mathallen Borgå konseptia, joka yhdistää ruokatorin, jossa erityisesti lähituottajat tarjoaisivat tuotteitaan, ja ravintolat, joissa osana kokonaisuutta catering ja bankettitoiminnot, sekä majoituksen ja asumisen. Konseptiin kuuluu myös erilaiset tapahtumat ja aktiviteetit.