Siirry sisältöön

Varoitus! Porvoonjoen jäähän avataan ränni koko joen leveydeltä

Porvoonjoen jäähän avataan ränni koko joen leveydeltä maanantaina 2. tammikuuta Kokonniemen ja Sakta Fartenin välillä. Ränni on auki koko viikon. Ränniä pitkin siirretään laitureita säilöstä Kokonniemen puolelta Sakta Farteniin. Uuden jään muodostuminen rännin kohdalle riippuu säästä, mutta jää on heikkoa ainakin viikon verran.

Kartalle meriktty heikkojen jäiden alue Kokonniemen ja Sakta Fartenin tuntumassa.

– Varoitamme mahdollisesti jäälle aikovia varoituskylteillä joen molemmilla rannoilla. Muistutamme kuitenkin, että jäät ovat tässä vaiheessa talvea muutenkin epävarmoja, työnjohtaja Janita Pihlaja-Wickholm sanoo.

Sakta Fartenin talvisäilytysalueen luona on jo käynnissä ruoppaustyö, ja ruoppausalue on merkitty aurauskepeillä ja lippusiimalla.

– Laitureiden tarkka siirtoaikataulu riippuu siitä, miten jäälohkareet sulavat tai ne saadaan pois rännistä. Laitureiden siirto ei voi odottaa kevääseen, koska urakoitsija siirtyy muualle. Nyt ei kuitenkaan ole ulkoilukelit jäällä, joten häiriö on vähäinen.

Pelastuslaitoksen mukaan jäät ovat edelleen heikkoja

Porvoonjoen ja koko itäisen Uudenmaan alueen jäät ovat edelleen heikkoja, päivystävä palomestari Timo Tuomainen Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta toteaa.

– Jäällä liikkumista kannattaa välttää. Erityisesti alkutalven runsas lumentulo on haitannut jäiden muodostumista, ja varsinkin virtapaikoissa jäät ovat petollisen heikkoja.

– Jos jäille kuitenkin mielii, on hyvä pukeutua kelluntavaatetukseen ja pitää naskalit käden ulottuvilla.