Siirry sisältöön

Vastaa Hyvinvointia luonnosta -kyselyyn – Vastaajien kesken arvotaan kaksi eväskoria  

Porvoon kaupunki selvittää Hyvinvointia luonnosta -kyselyllä, missä luontokohteissa porvoolaiset viihtyvät sekä millaisia ovat asukkaiden luontokokemukset ja luonnosta saatavat hyvinvointivaikutukset.

− Luonnossa oleskelu saa tutkitusti aikaan monia positiivisia vaikutuksia kehossamme. Mieliala kohoaa, itsetunto kohenee, verenpaine laskee ja stressihormonien määrä elimistössämme vähenee. Jo muutaman minuutin oleskelu luonnossa riittää hyvinvointivaikutuksien aktivoimiseen. Kyselyn avulla kartoitamme porvoolaisten omaa suhdetta luontoon, kertoo kaupungin hyvinvointikoordinaattori Petra Bärlund-Hämäläinen.   

Porvoo tarjoaa erinomaiset edellytykset sekä luontoelämyksiin että arkiseen luonnossa liikkumiseen, oleskeluun ja virkistäytymiseen. Porvoon kaupunki nostaa luonnon ja lähiympäristön vahvasti esille myös viestinnässään tänä vuonna.

− “Hyvinvointia luonnosta” -teema kannustaa asukkaita hakemaan hyvinvointia luonnosta sekä tutustumaan omaan lähiympäristöönsä ja pitämään siitä myös aktiivisesti huolta, kertoo kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.  

Lyhyen kyselyn tuloksia hyödynnetään hyvinvointityön kehittämisessä 

Kyselyn tuloksia hyödynnetään kaupungin hyvinvointityön kehittämisessä ja tulokset julkaistaan syksyllä. Kysely on lyhyt ja siihen vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Kyselyyn voi vastata tietokoneella tai mobiililaitteilla. Kysely on avoinna 13.6.2021 asti ja kaikkien vastaajien kesken arvotaan kaksi 70 euron arvoista eväskoria neljälle hengelle.  

Lisätietoja:  

Petra Bärlund-Hämäläinen, hyvinvointikoordinaattori  
puh. 0400 186 818  
petra.barlund-hamalainen@porvoo.fi   

Sanna Päivärinta, kestävän kehityksen asiantuntija  
puh. 040 676 1479  
sanna.paivarinta@porvoo.fi