Siirry sisältöön

Vedenkulutus Porvoossa ennätyssuurta

Vedenkulutus Porvoossa on tänä kesänä ollut ennätyssuurta. Keskiarvon mukaan vettä pumpataan verkostoon normaalisti noin 10 800m3 päivässä. Keskiarvo kuluvan vuoden kesäkuussa ja heinäkuun alussa on ollut 12 700m3 päivässä. Juhannusviikolla pumpattiin ennätysmäärä vettä verkostoon jopa 14 400m3 päivässä.

Poikkeuksellisen lämmin ja sateeton jakso on lisännyt ihmisten vedenkulutusta. Myös korona ajan lisääntynyt vapaa-ajanvietto sekä etätyö kesäasunnoilla on lisääntynyt. Mahdollisesti porvoolaiset matkustelevat muualle vähemmän kuin ennen koronaa.

Porvoon Emäsalossa lisääntyneen vedenkulutuksen takia on ollut haasteita verkostoveden paineen kanssa. Läntiselle Emäsalon alueelle koitettiin parantaa paineongelmaa asentamalla väliaikainen paineenkorotusasema Brisingatien jätevedenpuhdistamon kohdalle ennen juhannusta. Ennen paineenkorotusasemaa on juhannuksen jälkeen kuitenkin ilmennyt alhaisia vedenpaineita. Vedenpaine on ollut alhainen Bengtsbystä etelään päin.

Porvoon vesi tuo vesisäiliöitä Emäsaloon varotoimenpiteenä, mikäli alueella vedenpaine on huono. Säiliöistä voi hakea vettä omilla astioilla tarvittaessa. Säiliö tuodaan Emäsalontien ja Ukintien risteyksen kohdalle sekä Emäsalon kyläpuodin kohdalle.

Porvoon vedellä haetaan edelleen keinoja, miten Emäsalon vedenpainetta saataisiin parannettua. Tämä tulee tehtyjen verkostomallinnusten perusteella todennäköisesti vaatimaan investointeja paineenkorotusaseman rakentamiseksi joko Vessöön tai Emäsalon puolelle. Suunnittelu ja verkostontarkastelu jatkuu tältä osin.

Mikäli paineongelmia esiintyy Emäsalossa, pyydämme ilmoittamaan ongelmista Porvoon veden vikailmoitukseen.