Siirry sisältöön

Vuoden 2022 Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saa Iotoi Oy

Porvoon kaupunki jakaa vuosittain Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen paikalliselle yritykselle, yhteisölle tai organisaatiolle toiminnasta ympäristön ja ilmaston hyväksi. Vuoden 2022 tunnustuksen saa Iotoi Oy määrätietoisesta työstään löytää uusia keinoja energian hyödyntämiseksi.

Kiertotalouden energiaratkaisulla kymmenien prosenttien kulutus- ja kustannussäästöt
Iotoi on määrätietoisella työllään ja innovatiivisuudellaan luonut uuden kiertotalousaikakauden palvelutuotteen kaukolämpömarkkinoille.

– Kaukolämpö on kiertotaloutta ja sen rakentamiseen on käytetty valtavasti rahaa vuosikymmenten ajan. On suorastaan velvollisuutemme parantaa tätä yhteiskunnallisesti merkittävää infraa, kertoo Iotoin toimitusjohtaja Johnny Holmström.

Iotoi haluaa valjastaa kaukolämpöverkon paluuputken hukkalämmön kierrätykseen, jossa energiayhtiö hyötykäyttää hukkalämmön ja parantaa koko kaukolämpöverkoston energiatehokkuutta kaikkien asiakkaiden hyödyksi.

Yhtiön lähtökohtana on kaikkien osapuolten huomioiminen, niin kulutussäästöjä tavoittelevan kiinteistönomistajan kuin koko verkoston tehokkuutta hamuavan energiayhtiön. Tämä yhtälö vaatii uuden teknologian käytön lisäksi myös liiketoimintamallien päivittämistä ja asennemuutosta.

– Iotoi perustettiin, koska eri toimijoiden ympäristötavoitteita yhdistäviä ratkaisuja tarvitaan entistä enemmän. Yhteistyöllä saavutetaan tässäkin asiassa parhaimmat tulokset. Tämä tunnustus on erittäin tärkeä meille, koska olemme ylpeä kotikaupungistamme ja käyttämässämme tekniikassa on vahva porvoolainen leima, Holmström jatkaa.

Iotoille luovutetaan Tuen ilmastotekojen Porvoota -diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta Clean World Porvoo -tapahtuman yhteydessä torstaina 22. syyskuuta. Diplomin lisäksi yritys saa käyttöönsä yhteistyössä kaupungin kanssa tuotetun markkinointivideon.

Energiatehokkuus vakuutti raadin

Tunnustuksen saajan valitsi raati, jonka jäseninä toimivat kehitysyhtiö Posintran kestävän liiketoiminnan johtaja Leena Alihakkola, Porvoon Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Patrik Björkman, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ronja Flykt, viime vuoden tunnustuksen saaneen Sarwa Yoga Oy:n perustaja Tea Jääskeläinen ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.
– Kaikki viisi hakijaa olivat hyviä. Iotoi kuitenkin vakuutti raadin uusilla keinoillaan saada paras mahdollinen hyöty energiasta irti aikana, jolloin ilmasto- ja ympäristöteeman lisäksi myös energian saatavuus ja hinta puhututtavat. Iotoin ilmastoteon vaikutukset eivät jää arvailujen varaan vaan ne on myös todennettu, kertoo kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.