Siirry sisältöön

Vuotoepäily Hamarin paineviemärissä 6.8. päivitetty 7.8.

Porvoon veden automaatiojärjestelmästä saatiin indikaatio, että Hamarin paineviemärissä olisi mahdollisesti vuoto aamulla 6.8. Linja suljettiin varotoimenpiteenä.

Porvoon vesi on nyt päivän aikana selvittänyt, että kyseessä oli vuoto. Vuotokohta sijaitsee meressä entisen ammattikoulun (Östra Nylands Yrkesskola) ulkopuolella. Korjaustyöt ovat käynnissä.

Vuodon syyksi paljastui ruoppauskalusto, joka vahingossa vaurioitti putkea.

Porvoon vesi arvioi, että mereen ehti vuotaa jätevettä 2 h yhteensä noin 500m3 jätevettä. Asukkaita pyydetään välttämään uimista lähialueella mahdollisesti kohonneiden mikrobipitoisuuksien takia. Porvoon vesi on ilmoittanut viranomaisille vuodosta. Porvoon vesi ottaa merivesinäytteitä alueelta.

Uuden Hamarin painelinjan rakentaminen on edennyt kesän aikana. Hamarin jätevedenpumppaamon ympäristössä tehtävät työt ovat valmistuneet merilinjan kytkentään liittyviä töitä lukuun ottamatta. Tämän viikon aikana päästään aloittamaan putken rakentaminen meren pohjaan lintujen pesimäkauden ja kalojen kutukauden päätyttyä. Vesistötyöt aloitetaan Haikkoosta ja ne etenevät syksyn mittaan kohti Hamaria. Asukkaat voivat nähdä töiden aikana asennuslauttoja ja sukeltajia merellä. Loppusyksystä tehdään koeponnistukset ja linjan on arvioitu valmistuvan vuoden loppuun mennessä.