Siirry sisältöön

Yksityisteiden kunnossapitoavustusten luokitus päivitetty

Kaupunkikehityslautakunta on hyväksynyt tarkennuksen yksityisteiden kunnossapitoavustusten luokkamääritelmiin.

Tarkennus astuu voimaan 1.1.2023. Kunnossapitoavustuksia myönnettäessä on Porvoon yksityistiet jaettu luokkiin. Avustusta jaetaan I luokan teille 100 prosenttia, II luokan teille 70 prosenttia ja jos tie on päällystetty, vähennetään avustusta 10 prosenttia.
I luokan tien osalta tulee vähintään kaksi ehtoa täyttyä. Tien varrella tulee olla ympärivuotista asutusta ja tien pitää olla läpikulkutie tai tien pitää olla verkollisesti merkittävä tai käyttö poikkeuksellista.
Jos tien käyttö täyttää kriteerit ja tiekunta haluaa tien ylempään luokkaan, tiekunta voi hakea avustusluokan muuttamista.
Vapaamuotoinen hakemus ja perustelut luokan nostamiseksi tulee lähettää Kuntatekniikalle ennen vuodenvaihdetta. Kaupunki harkitsee avustusluokkien muutokset hakemusten perusteella.
Porvoon kaupunki myöntää vuosittain avustusta noin 220 tiekunnalle.


Kouluttaudu tieisännöitsijäksi


Porvoon alueella on tarvetta nykyistä useammalle tieisännöitsijälle. Jos sinulla on perustiedot tienpidosta hallussa, niin nyt kannattaa ilmoittautua Tieyhdistyksen järjestämään Tieisännöinti-koulutukseen. Seuraava koulutus on talvella 2023, haku päättyy 14.11.2022.