Siirry sisältöön

Yli 75-vuotaat voivat tilata liukuestesovituksen kotiinsa

Samalla 75 vuotta täyttänyt kuntalainen on oikeutettu saamaan maksuttomat kantaliukuesteet. Turvallisen liukuesteiden käytön takaamiseksi on tärkeää, että liukuesteet sovitetaan käyttäjän kenkiin sopiviksi.

Palvelun saadaksesi, ota yhteys Omenamäen infoon ja kerro nimesi, puhelinnumerosi sekä osoitteesi. Tämän yhteydenoton perusteella fysio- tai toimintaterapeutti ottaa sinuun yhteyttä ja sopii käyntiajan kotiisi. Käyntejä on pääosin torstaisin. Liukuesteitä voi tiedustella myös Omatiimin hoitajan käynnillä Näsin terveyskeskuksessa.

Palvelun sisältö:

  • terapeutti sovittaa liukuesteen ja luovuttaa sopivan kokoisen liukuesteparin
  • terapeutti antaa tietoa kaatumisten ehkäisystä

Ota yhteys Omenamäen palvelukeskuksen infoon ma-pe klo 9–15, puh. 040 183 3354.

Liukastumiset yksi yleisimpiä sairaalahoitoon johtavia tapaturmia

Myös Porvoon kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä kantaa huolta porvoolaisten ja muiden alueella liikkuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, ja kannustaa kaikkia varovaisuuteen jalan ja pyörällä liikkuessaan.
– Liukastumiset ovat yksi yleisimmistä sairaalahoitoon johtaneista tapaturmista, mikä näkyy tilastopiikkinä erityisesti joulukuusta maaliskuuhun. Liukastuminen saattaa tuntua harmittomalta, mutta varsinkin iäkkäillä ihmisillä kaatumiset johtavat usein sairaalakäyntiin, sanoo liikenneturvallisuustyöryhmän puheenjohtaja, liikenneinsinööri Hanna Linna-Varis.
Parhaita keinoja estää kaatumisia liukkaalla kelillä ovat ennakointi ja kiireen välttäminen.
– Tämän lisäksi jalankulkijan kannattaa panostaa pitäviin, leveäpohjaisiin talvikenkiin sekä erityisen liukkaalla säällä myös kenkien päälle pujotettaviin liukuesteisiin, Linna-Varis muistuttaa.