Siirry sisältöön

Anne Örthén: Nature Morte
29.3.-26.6.2022
Omenamäen palvelukeskus
Palomäen palvelutalo

Nature Morte (ranskalainen nimitys asetelmalle) on taidemuoto, joka on omistettu elottomien esineiden, kuten kukkien, hedelmien, kuolleiden eläinten ja ruokailuvälineiden, kuvalliselle esitykselle.

Minusta on ollut hauskaa kuvata asetelmia, koska niitä tehdessäni olen saanut päästää luovuuteni valloilleen, saanut luoda jotain ihan omaa ja käyttää mielikuvitusta ja huumoriakin. Olen tallentanut pysähtynyttä hetkeä ja tunnelmaa. Valokuvateokseni asetelmista kertovat menneestä ajasta, kukkien kauneudesta, jostain kadotetusta ja arvoituksellisuudesta. Kauniit vanhat esineet, muodot, värit ja kukat ovat olleet minulle inspiraation lähde.

Toivon että katsojat löytäisivät valokuvateoksistani jotain, joka koskettaa heitä tunteisiin, ja ehkä he pysähtyvät ja näkevät pienet asiat uusin silmin.

Anne Örthén on opiskellut luontovalokuvausta ja suorittanut valokuvaajan perustutkinnon. Sen jälkeen hän on opiskellut itsenäisesti monilla kansalaisopiston kursseilla. Hän kuvaa mielellään maisemia ja puutarhan kasveja. Inspiraation asetelmavalokuvien tekoon hän sai, opiskellessaan valokuvausta Axxell Yrkeshögskolanissa ja kun portfolioon piti saada loppututkintoa varten eri tyyppisiä valokuvia. Kukkien kuvausta ja sommittelua oli helppo harjoitella sisätiloissa ja samalla hän oppi näkemään valon ja varjojen vaikutuksen kuvissa.

Tiedustelut: anne.orthen@hotmail.com, +358 (0)40 501 5010