Siirry sisältöön

Terhi Ketolainen: Havaintoja ikkunalaudalta ja muista maailmoista
28.6. – 25.9.2022
Pääskypellon palvelukoti

Katsomme ja tulkitsemme asioita oman hahmotuskykymme läpi. Näyttelyn teoksia tehdessäni olen katsonut lähelle: arkisia elementtejä, ympäriltä löytyviä jokapäiväisiä esineitä ja asetelmia, joista uudesti tarkastelemalla voi löytää kaikenlaista hyvää outoutta ja jotka pysähtyvät tähän hetkeen. Samalla voi löytää toisia maailmoja. Alati tapahtuvan muutoksen ja hetkellisyyden dynamiikka on läsnä.

Valo synnyttää värit ja muodot. Siivilöityessään esim. ikkunan tai muun elementin läpi valo ikään kuin hidastuu. Aikakin tuntuu hidastuvan. Silti kaikki on liikeessä, ruukkukasvista versoaa uutta, lakastunut lehti putoaa.

Taide on minulle luomista, mutta myös otteen saamista kokonaisvaltaisella tavalla siitä, mitä ei voi muutoin ilmaista. Tyylillisesti annan itselleni vapauden kokeilla eri asioita ja olla epäyhdenmukainen. Sama vapaus sallii myös turvallisen toisteisuuden ja sarjallisen lähestymistavan. Näyttelyn työt ovat pääosin uusia ja uudehkoja öljy- ja akryylimaalauksia.


Terhi Ketolainen valmistui kuvataiteilijaksi Taidekoulu MAAsta vuonna 2016. Viimeisen 10 vuoden aikana hänen töitään on ollut esillä 10 yksityisnäyttelyssä ja 15 yhteis- ja ryhmänäyttelyssä sekä videokatselmuksissa. Hän keskittyy työskentelyssään maalaamiseen, mutta kiinnostuksen kohteet vievät välillä muidenkin tekniikoiden pariin. Hän pyrkii työskentelyssään ammentamaan myös arkeologin ja tiedetoimittajan taustastaan taiteensa sisältöihin ja ilmaisuun. Ketolainen on Helsingin Taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen.