Siirry sisältöön

Soveltavan liikunnan ryhmät sopivat henkilöille, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin. Eri lajeja harrastetaan monipuolisesti ja tarpeen mukaan soveltaen.

Järjestämme liikuntaryhmiä lapsille, aikuisille ja ikääntyneille. Soveltavan liikunnan ryhmät ovat maksuttomia osallistujille. Ryhmiin tulee ilmoittautua ennakkoon.

Soveltavan liikunnan ryhmät

Tuolijumppa (hybridi)

Uimahallin liikuntasali ma klo 13.30-14.15
Linkki jumppaan (tulossa)

Rauhallinen kehoa ja mieltä virkistävä liikuntahetki fysioterapeutin johdolla paikan päällä tai etäyhteydellä. Tuolijumppa soveltuu, vaikka olisi jo liikerajoituksia ja seisaaltaan tehdyt jumppaliikkeet tuottaisivat haasteita. Jumppa on maksuton. Ennakkoilmoittautuminen koskee paikan päällä osallistuvia. Ohjaaja Marjo Krook.

Tasapainokoulut

Pormestarinkatu 14 ma klo 9-10.30
Kantele-talo ti klo 13.30-15.00
Urheiluhalli, alasali ke klo 13.30-15.00

Tavoitteena on lihasvoiman ja tasapainon kehittäminen kaatumisen välttämiseksi. Kun liikunta varmentuu, omatoimisuus ja toimintakyky kohenevat ja liikkumisen pelko vähenee. Ohjaaja Christian Bremer (Pormestarinkatu), Kantele-talon ja urheiluhallin ohjaaja Sanni Räsänen. Muista ilmoittautua etukäteen.

Istumalentopallo & curling

Kokonhalli ti klo 13.30-14.30

Istumalentopallo soveltuu henkilöille, joille pystyssä pelaaminen ei onnistu. Peliä pelataan sulkapallomailoin ja ilmapallon avulla.
Curlingin peli-ideana on, että curlingkiviä liikutetaan kohti maalimattoa mahdollisimman lähelle maton keskustaa. Peli harjoittaa mm. suunnan tarkkuutta ja etäisyyksien hahmottamista, voiman säätelyä, tarkkuutta ja motoriikkaa. Ohjaaja Christian Bremer. Muista ilmoittautua etukäteen.

Copd-kuntosaliryhmä

Kokonhalli ke klo 12.00-13.00

Kuntosaliharjoittelun avulla tehostamme keuhkojen toimintaa ja vahvistamme hengityslihaksia. Tunti sisältää alkulämmittelyn, harjoittelun ja venyttelyn. Ohjaaja Christian Bremer. Muista ilmoittautua etukäteen.

Sählykerho

Aurorahalli ma klo 13.00-14.00

Erityisryhmien sählyn pelailua ja harjoittelua mukavassa seurassa. Ohjaaja Christian Bremer.
Muista ilmoittautua etukäteen.

Kävelysähly

Aurohalli ke klo 9.30-10.30 (naiset)
Aurorahalli ke klo 13.30-14.30 (miehet)

Kävelysähly on muuten samanlaista kuin tavallinen sähly, mutta siinä ei saa juosta. Kävelysähly sopii siksi erityisesti ikääntyville harrastajille. Ohjaajat Christian Bremer & Sanni Räsänen. Muista ilmoittautua etukäteen.

Kävelyjalkapallo

Aurorahalli ti klo 12.00-13.00

Kävelyjalkapallo soveltuu erityisesti ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille. Lajissa ei juosta lainkaan, myös fyysinen kontakti toiseen pelaajaan on kielletty. Ohjaaja Sanni Räsänen. Muista ilmoittautua etukäteen.

Luistelu

Jäähalli ma klo 11.00-12.00

Pelailua tai vapaata luistelu ohjaajan opastuksella. Soveltuu erityisesti senioreille. Ohjaaja Christian Bremer.
Muista ilmoittautua etukäteen.

Parkinson-liikuntaryhmä

Uimahallin liikuntasali ti klo 15.00-15.45

Ryhmässä pyrimme erilaisen liikunnan avulla hidastamaan parkinson-taudin oireiden etenemistä. Samalla päivän askareiden hoito itsenäisesti helpottuu. Ohjaaja Enni Karhunen. Muista ilmoittautua etukäteen.

Erityislasten liikuntakerho

Strömborgska skolan ke klo 17.00-17.45

Iloista ja monipuolista liikuntaa sekä mukavia leikkejä omatoimisesti liikkuville erityislapsille. Ohjaaja Christian Bremer. Muista ilmoittautua etukäteen.

A-ryhmän liikuntakerho

Strömborgska skolan ke klo 17.45-18.30

Kerhossa tutustutaan eri pallopeleihin ja muihin liikuntamuotoihin. Ryhmä on tarkoitettu alakouluikäisille ADHD- ja NePsy-lapsille. Ohjaaja Christian Bremer. Muista ilmoittautua etukäteen.

Tekniikkauimakoulu

Uimahallin allas to klo 15.00-15.30 ja klo 15.30-16.00

Erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Osallistujilta edellytetään 10 metrin uimataitoa. Opetus tapahtuu syvässä vedessä. Ohjaaja Pilvi Ryynänen.

Muista ilmoittautua etukäteen Pilvi Ryynänen, 040 5593983. Lisätietoja samasta numerosta.

Liikuntaa vaikeavammaisille

Kokonhalli ti klo 9.15-10.00 (suomenkieliset)
Kokonhalli ti klo 10.00-10.45 (ruotsinkieliset)

Motorisia harjoitteita ja kehonhallintaa erilaisia välineitä apuna käyttäen. Ryhmät kokoontuvat parittomilla viikoilla. Ryhmät erikseen suomen- ja ruotsinkielisille. Ohjaajat Christian Bremer & Sanni Räsänen.
Muista ilmoittautua etukäteen.