Siirry sisältöön

Soveltavan liikunnan ryhmät sopivat henkilöille, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin. Eri lajeja harrastetaan monipuolisesti ja tarpeen mukaan soveltaen.

Järjestämme liikuntaryhmiä lapsille, aikuisille ja ikääntyneille.
Soveltavan liikunnan ryhmät ovat maksuttomia osallistujille.

Soveltavan liikunnan ryhmät

Erityislasten liikuntakerho

Iloista ja monipuolista liikuntaa sekä mukavia leikkejä ja pelejä omatoimisesti liikkuville lapsille.

A-ryhmän liikuntakerho

Kerhossa tutustutaan eri pallopeleihin ja muihin liikuntamuotoihin.
Ryhmä on tarkoitettu alakouluikäisille ADHD- ja NePsy-lapsille.

Sählykerho

Sählyn pelailua ja harjoittelua mukavassa seurassa.

Pomppukerho erityislapsille

Vapaata temppuilua ja pomppimista ohjaajan opastuksella.
Palvelupiste Kompassista noudetulla erillisellä kortilla pääsee pomppimaan Kraftverkiin torstaisin klo 18–19 maksamalla 3 euroa/kerta.
Kortti on voimassa lukukauden 2021–2022.

Integroitu tekniikkauimakoulu

Erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä ns. tukiuimareille, jotka esimerkillään auttavat erityislapsia oppimaan uutta. Osallistujilta edellytetään 10 metrin uimataitoa. Opetus tapahtuu syvässä vedessä.

Liikuntaa vaikeavammaisille

Motorisia harjoitteita ja kehonhallintaa erilaisia välineitä apuna käyttäen. Ryhmät kokoontuvat parittomilla viikoilla. Ryhmät erikseen suomen- ja ruotsinkielisille.

Parkinsson ryhmä

Ryhmässä pyrimme erilaisen liikunnan avulla hidastamaan parkinsonin taudin oireiden etenemistä. Samalla päivän askareiden hoito itsenäisesti helpottuu.

COPD-ryhmä

Kuntosaliharjoittelun avulla tehostamme keuhkojen toimintaa ja vahvistamme hengityslihaksia. Tunti sisältää alkulämmittelyn, harjoittelun ja venyttelyn.

Istumalentopallo

Istumalentopallossa sovelletaan tavallisen lentopallon sääntöjä. Laji sopii erityisesti henkilöille, joille pystylentopallon pelaaminen on mahdotonta.

Kävelyjalkapallo

Kävelyjalkapallo soveltuu erityisesti ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille. Lajissa ei juosta lainkaan, myös fyysinen kontakti toiseen pelaajaan on kielletty.

Kävelysähly

Kävelysähly on muuten samanlaista kuin tavallinen sähly, mutta siinä ei saa juosta. Kävelysähly sopii siksi erityisesti ikääntyville harrastajille. Ryhmät erikseen naisille ja miehille.

Luistelu

Pelailua tai vapaata luistelua sekä miehille että naisille.

Tasapainokoulut

Tavoitteena on lihasvoiman ja tasapainon kehittäminen kaatuminsen välttämiseksi. Kun liikunta varmentuu, omatoimisuus ja toimintakyky kohenevat ja liikkumisen pelko vähenee.