Siirry sisältöön

Soveltavan liikunnan ryhmät sopivat henkilöille, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin. Eri lajeja harrastetaan monipuolisesti ja tarpeen mukaan soveltaen.

Järjestämme liikuntaryhmiä lapsille, aikuisille ja ikääntyneille. Soveltavan liikunnan ryhmät ovat maksuttomia osallistujille. Ryhmiin tulee ilmoittautua ennakkoon.

Soveltavan liikunnan ryhmät

Tuolijumppa (hybridi)

Uimahallin liikuntasali ma klo 13.30-14.00

Rauhallinen kehoa ja mieltä virkistävä liikuntahetki fysioterapeutti Marjo Krookin johdolla paikan päällä tai etäyhteydellä. Tuolijumppa soveltuu, vaikka olisi jo liikerajoituksia ja seisaaltaan tehdyt jumppaliikkeet tuottaisivat haasteita. Ennakkoilmoittautuminen koskee paikan päällä osallistuvia.

Tasapainokoulut

Pormestarinkatu 14 ma klo 9.00-10.30
Kantele-talo ti klo 14.30-15.30
Monitoimisali, Gammelbacka ti klo 12.00-13.00
Urheiluhalli, alasali ke klo 13.30-15.00

Tavoitteena on lihasvoiman ja tasapainon kehittäminen kaatumisen välttämiseksi. Kun liikunta varmentuu, omatoimisuus ja toimintakyky kohenevat ja liikkumisen pelko vähenee. Ohjaaja Christian Bremer (Pormestarinkatu), Ella Sundström (Kantele-talo ja Gammelbacka), Enni Karhunen (Urheiluhalli) .

Istumalentopallo & curling

Kokonhalli to klo 13.00-14.00

Istumalentopallo soveltuu henkilöille, joille pystyssä pelaaminen ei onnistu. Peliä pelataan sulkapallomailoin ja ilmapallon avulla.
Curlingin peli-ideana on, että curlingkiviä liikutetaan kohti maalimattoa mahdollisimman lähelle maton keskustaa. Peli harjoittaa mm. suunnan tarkkuutta ja etäisyyksien hahmottamista, voiman säätelyä, tarkkuutta ja motoriikkaa. Ohjaaja Christian Bremer.

Copd-kuntosaliryhmä

Kokonhalli, kuntosali ke klo 12.00-13.00

Kuntosaliharjoittelun avulla tehostamme keuhkojen toimintaa ja vahvistamme hengityslihaksia. Tunti sisältää alkulämmittelyn, harjoittelun ja venyttelyn. Ohjaaja Christian Bremer.

Mielenhyvinvointia liikkuen

Urheiluhalli ma klo 15.00-16.00

Tule palloilemaan (koripallo,jalkapallo,sähly jne.) toiveidesi mukaan! Liikunta lisää aivoissa mielihyvää tuottavien hormonien eritystä ja lievittää siten varsinkin masennusta ja ahdistusta. Lähtökohdaksi liikunnalle kannattaa ajatella, että vähäinenkin liikunta on parempi kuin liikkumattomuus. Ohjaaja Christian Bremer.

Sählykerho

Aurorahalli ma klo 13.00-14.00

Erityisryhmien sählyn pelailua ja harjoittelua mukavassa seurassa. Ohjaajat Christian Bremer & Ella Sundström.

Kävelysähly


Aurorahalli ke klo 13.30-14.30 (miehet)
Aurohalli to klo 10.00-11.00 (naiset)

Kävelysähly on muuten samanlaista kuin tavallinen sähly, mutta siinä ei saa juosta. Kävelysähly sopii siksi erityisesti ikääntyville harrastajille. Ohjaaja Christian Bremer (miehet), Ella Sundström (naiset).

Kävelyjalkapallo

Aurorahalli ti klo 12.00-13.00

Kävelyjalkapallo soveltuu erityisesti ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille. Tunnilla ei juosta lainkaan, myös fyysinen kontakti toiseen pelaajaan on kielletty. Ohjaaja Ella Sundström.

Luistelu

Jäähalli ma klo 11.00-12.00

Pelailua tai vapaata luistelu ohjaajan opastuksella. Soveltuu erityisesti senioreille. Ohjaaja Christian Bremer.

Parkinson-liikuntaryhmä

Uimahallin liikuntasali ti klo 15.00-15.45

Ryhmässä pyrimme erilaisen liikunnan avulla hidastamaan parkinson-taudin oireiden etenemistä. Samalla päivän askareiden hoito itsenäisesti helpottuu. Ohjaaja Enni Karhunen.

Erityislasten liikuntakerho

Kvarnsbacken skolan ke klo 17.00-17.45

Iloista ja monipuolista liikuntaa sekä mukavia leikkejä omatoimisesti liikkuville erityislapsille. Ohjaajat Christian Bremer & Ella Sundström.

A-ryhmän liikuntakerho

Kvarnbackens skolan ke klo 17.45-18.30

Kerhossa tutustutaan eri pallopeleihin ja muihin liikuntamuotoihin. Ryhmä on tarkoitettu alakouluikäisille ADHD- ja NePsy-lapsille. Ohjaajat Christian Bremer & Ella Sundström.

Tekniikkauimakoulu

Uimahallin allas to klo 15.00-15.30 (1-4 lk.)
Uimahallin allas to klo 15.30-16.00 (5 lk.->)

Erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Osallistujilta edellytetään 10 metrin uimataitoa. Opetus tapahtuu syvässä vedessä. Ohjaaja Pilvi Ryynänen.

Lisätiedot, Pilvi Ryynänen puh. 040 5593983

Liikuntaa vaikeavammaisille

Kokonhalli ti klo 9.15-10.00 (suomenkieliset)
Kokonhalli ti klo 10.00-10.45 (ruotsinkieliset)

Motorisia harjoitteita ja kehonhallintaa erilaisia välineitä apuna käyttäen. Ryhmät kokoontuvat parittomilla viikoilla. Ryhmät erikseen suomen- ja ruotsinkielisille. Ohjaajat Christian Bremer & Ella Sundström.