Siirry sisältöön
Yksityiskohta Kivipuiston tyttö kirjan kannesta

Kirjailijavierailu: Nilla Kjellsdotter

  • 15.11.2022
  • 17:30 - 19:00

Pohjanmaalainen dekkarikirjailija NIlla Kjellsdotter vierailee Porvoon pääkirjastossa tiistaina 15.11. klo 17.30. Kjellsdotter keskustelee kirjastonhoitaja Louise Agnesdotterin kanssa kirjastaan Kivipuiston tyttö (Flickan i stenparken), joka ilmestyi aiemmin tänä vuonna. Kirja on toinen osa sarjassa, jonka pääosassa on rikoskonstaapeli Mija Wadö.

Mija Wadöstä ja hänen kollegoistaan Vaasan poliisissa kertova kirjasarja sijoittuu Pohjanmaalle. Sarjan ensimmäisessä osassa Wadön kotikylä Oravainen joutuu murhasarjan näyttämöksi. Kivipuiston tytössä rikospaikka laajentuu Maksamaalle, josta löydetään tunnetun diabetestutkijan ruumis.

Nilla Kjellsdotterin ura kirjailijana on edennyt harvinaisen nopeasti kahden vuoden takaisen esikoisromaanin I rättvisans blod julkaisemisen jälkeen. Kirjan ilmestyttyä vuonna 2020 hän oli huolissaan, myisikö se enempää kuin 50 kappaletta. 1000 kappaleen painos, jonka hän itse rahoitti ja hybridikustantaja Boklund julkaisi, myytiin nopeasti loppuun ja sitä seurasi uusi painos. Seuraavana vuonna ruotsalainen kustantaja julkaisi teoksesta äänikirjan, jonka lukijana oli tunnettu näyttelijä. Tänä vuonna dekkarisarjan toinen osa ilmestyi Ruotsin suurimmalta kustantajalta Norstedtsilta, ja Gummerus julkaisi kirjan suomeksi.

Kuten päähenkilönsä MIja Wadö, myös Kjellsdotter asuu Oravaisissa. Hänelle oli selvää alkaa kirjoittaa juuri dekkareita, koska hän haluaa kirjoittaa kirjoja, joita itsekin mielellään lukisi: viihdyttäviä dekkareita. Tästä vuodesta lähtien hän on työskennellyt kokoaikaisena kirjailijana.

Ensi vuoden alussa ilmestyy kolmas Mija Wadö -kirja, Himmelsgården.

Tapahtuma on ruotsinkielinen, maksuton ja kaikille avoin. Tapahtumaa voi seurata myös kirjaston Facebook Livessä, jossa se on katsottavissa kahden viikon ajan.

Kirjailija Nilla Kjellsdotter

Muita vastaavia tapahtumia