Siirry sisältöön

Luova lauantaipaja lapsiperheille

  • 07.09.2024
  • 10:00 - 12:00
  • Taidetehtaan Studio
  • 4 €
  • 3

Lapsiperheille suunnatussa leikkimielisessä Luovat lauantaipajat-työpajasarjassa on keskiössä yhdessä kokeminen ja tekeminen. Aikuinen osallistuu pajaan tukemalla lasta, osallistumalla yhteiseen teokseen tai tekemällä oman teoksen.

Paikka: Taidetehtaan Studio (B-rappu, 2. kerros).

Ikäsuositus: 3-vuotiaat ja sitä vanhemmat, mutta kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita

Osallistumismaksu: 4 €/hlö. Ei ennakkoilmoittautumista.

Järjestäjä: Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut

Luovat lauantaipajat lukuvuonna 2024-2025

7. syyskuuta: Pahvilinna
Taidepedagogi Pia Angerian ohjaamassa työpajassa tehdään pahvilinnoja käyttäen kierrätysmateriaaleja kuten pahvia ja talouspaperirullia. Jos linnan tuleva asukki on tiedossa, on kyseinen lelu lämpimästi tervetullut mukaan pajaan.

5. lokakuuta: Paperinukke
Sarjakuvataiteilija Filippa Hellan ohjaamassa työpajassa tehdään paperinukkeja, joille askarrellaan vaatteita ja muita asusteita.

2. marraskuuta: Kummitustalo
Nukketeatteritaiteilija Anne Lihavaisen ohjaamassa työpajassa tehdään kummitustaloja käyttäen muun muassa maitotölkkejä ja paperia. Kummitustalosta voi tehdä lyhdyn valaisemalla talo sisältä led-kynttilällä.

30. marraskuuta: Luonnon väripaletti
Taidekasvattaja Liini Laeksen ohjaamassa työpajassa maalataan käyttäen luonnon omia värejä, kuten marjojen ja vihannesten mehuja.

14. joulukuuta: Lahjapaperipainanta
Taidepedagogi Pia Angerian ohjaamassa joulumielisessä työpajassa painetaan lahjapapereita eri tekniikoin.

1. helmikuuta: Karkkipurkki
Keraamikko Janine Bergströmin ohjaamassa työpajassa tehdään värikkäitä leikkikarkkeja käyttäen uunissa poltettavaa fimo-massaa. Karkeille koristellaan myös lasinen säilytyspurkki.

8. maaliskuuta: Jättikukka
Työpajassa tehdään värikkäitä jättikukkia (halkaisija noin 50 cm) käyttäen eri papereita ja kankaita. Paja järjestetään yhteistyössä käsityökoulu Nylands hantverkin kanssa.

5. huhtikuuta: Viirinauha
Työpajassa tehdään viirinauhoja käyttäen kierrätettyjä materiaaleja. Mukaan voi tuoda kuluneita tai pieneksi jääneitä suosikkivaatteita, kuten t-paitoja. Viirinauhalla voi koristella oman huoneen tai vaikkapa perhejuhlat. Paja järjestetään yhteistyössä käsityökoulu Nylands hantverkin kanssa.

10. toukokuuta: Jäätelöbuffet
Taidekasvattaja Liini Laeksen ohjaamassa mielikuvituksellisessa työpajassa tehdään värikkäitä jäätelöitä käyttäen muun muassa pahvia ja paperia.

Muut taidepajat

Miira Holländer

Kulttuurituottaja

miira.hollander@porvoo.fi +358 40 527 2647

Muita vastaavia tapahtumia