Siirry sisältöön

Digitukea on saatavilla taas lähiopetuksena maanantaista alkaen

Suurella osalla suomalaisista digitaidot ovat hyvällä tasolla ja seniorien digitaidot kasvavat myös hyvää vauhtia. Digiopastusten avulla kynnys madaltuu ja niin sanottuja tyhmiä kysymyksiä ei kerta kaikkiaan ole. Opastukseen otetaan mukaan oma älypuhelin, tabletti tai tietokone, sekä tarvittavat kirjautumistunnukset ja salasanat.

– Nyt on vihdoin se hetki, jolloin voimme ilmoittaa, että maksutonta digitukea on saatavana myös kasvotusten. Sitä on odotettu ja tiedän, että vapaaehtoiset opastajamme ovat innoissaan päästessään taas ”livenä” auttamaan.

Omenamäessä toimimme vielä ajanvarauksella, kun taas Kevätkummun kirjaston opastukseen ja kansalaisopiston Digi-help opastuksen voi vaan tulla paikalle, kertoo hyvinvointikoordinaattori Petra Bärlund-Hämäläinen.

– Kansalaisopiston Digi-help on kaiken ikäisille, kun taas vapaaehtoisten tarjoama digiopastus on senioreilta senioreille. Apua on meiltä kaikilta saatavana sekä suomeksi että ruotsiksi, täydentää apulaisrehtori Maria Malin.

Opastukset:

Maanantaisin: Kansalaisopiston Digi-help –neuvonta klo. 16.30–18.30 (ajalla 7.2.–23.5.2022) Henkilökohtaista neuvontaa annetaan kaiken ikäisille. Sijainti: Mbi/Lypa, Piispank. 3–7, ovi A, Musiikkiluokka 1140, I krs.

Tiistaisin: ENTER ry:n Seniorilta seniorille digiopastusta klo. 10–12 (ajalla 8.2.–17.5.2022) Sijainti: Omenamäen palvelukeskuksen Silva ja Melba kokoushuoneet (Tulliportinkatu 4) Ajanvaraus Omenamäen infosta puhelimitse 040 183 3354 tai paikan päällä. Ajanvaraus viimeistään edellisenä päivänä klo 15.

Keskiviikkoisin: ENTER ry:n Seniorilta seniorille digiopastusta ilman ajanvarausta klo. 10–12 (ajalla 9.2.–18.5.2022). Sijainti: Kevätkummun kirjasto (Sammontie 3)

– Kansalaisopiston Etädigituki jatkuu toki etänä, kuten Digiloikkaa kanssamme-luennotkin. Tämä on hyvä muistaa, jos on vaikeuksia päästä lähiopastuksiin tai on flunssan oireita. Tarvitaan vain hieman halua oppia jotain uutta. Me autamme alkuun ja myös matkan varrellakin, muistuttaa Maria Malin.

Kaikessa lähitoiminnassa muistetaan toimia terveysturvallisesti: Kasvomaskit, etäisyydet, ja käsienpesu. Ja tietysti, että tullaan paikalle ainoastaan terveenä.