Siirry sisältöön

Koronarajoituksia lievennetään 10. toukokuuta alkaen, jos epidemiatilanne pysyy hyvänä

Porvoon kaupungin johtoryhmä kokoontui tiistaina 27. huhtikuuta keskustelemaan koronatilanteesta ja voimassa olevien rajoitusten asteittaisesta lieventämisestä.

Porvoon kaupungin johtoryhmä kokoontui tiistaina 27. huhtikuuta keskustelemaan koronatilanteesta ja voimassa olevien rajoitusten asteittaisesta lieventämisestä.

Koronatilanne Porvoossa on parantunut. Ilmaantuvuusluku on nyt 71,3 ja tartuntoja on viimeisen viikon aikana todettu 12.

– Suunta on hyvä, mutta on tärkeää saada se myös pysymään hyvänä. Porvoo on edelleen epidemian leviämisvaiheessa, eli leviämisvaiheen rajoitukset ovat edelleen voimassa. Rajoituksia ei voi purkaa liian aikaiseen eikä liian nopeasti, ettei uusia tartuntaryppäitä pääse syntymään. Kun rajoituksia lievennetään, pitää se tehdä asteittain ja hallitusti. Yläkoulut ja lukiot palasivat lähiopetukseen 26. huhtikuuta, ja tilannetta on hyvä seurata kaksi viikkoa ennen kuin muita lievennyksiä tehdään. Emme halua tietenkään jatkaa rajoituksia yhtään kauempaa kuin on välttämätöntä, johtava lääkäri Kati Liukko kertoo.

Kaupungin johtoryhmä linjasi, että voimassa olevat rajoitukset jatkuvat toistaiseksi. Kaupungin liikunta- ja harrastustiloja ei siis avata vielä muille kuin vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneille. Aluehallintoviraston sulkupäätös liikunta- ja virkistystilojen sulkemisesta päättyy 28. huhtikuuta, mutta kunnat voivat tehdä omia linjauksia.

– Ajatuksena on, että tämänhetkisiä rajoituksia voidaan lieventää 10. toukokuuta alkaen. Periaatteena on lapset ja nuoret ensin, eli seuraavat lievennykset koskevat 12–20-vuotiaiden harrastuksia. Käymme läpi yksityiskohtia ja palvelujen avaamisjärjestystä, ja tiedotamme tarkemmin loppuviikosta, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo.

Aluehallintoviraston määräämä kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 16. toukokuuta asti.

– Suosittelemme, että myös yksityiset tapaamiset pidetään mahdollisimman pieninä nyt Vapun aikana. Vielä ei ole suurien juhlien ja kokoontumisten aika, kaupunginjohtaja muistuttaa.