Siirry sisältöön

Koronarokotukset perusterveille 45–49-vuotiaille alkavat

Porvoossa koronarokotuksia annetaan perjantaista 7. toukokuuta alkaen myös perusterveille vuosina 1972–1976 syntyneille eli 45–49-vuotiaille.

Porvoossa koronarokotuksia annetaan perjantaista 7. toukokuuta alkaen myös perusterveille vuosina 1972–1976 syntyneille eli 45–49-vuotiaille.

Rokotusten ajanvaraus avataan keskiviikkona 5. toukokuuta kello 10. Noin sata rokotusaikaa on tarjolla jo perjantaille 7. toukokuuta, ja myös maanantain rokotusajat ovat varattavissa. Lisää aikoja avataan jatkuvasti. Rokotuksia annetaan myös helatorstaina ja iltaisin. Rokotteena on Pfizer Biontech.

Rokotusaikoja on koko ajan tarjolla myös aikaisemmin aloitetulle ikä- ja riskiryhmille.

Ajanvaraus ensisijaisesti sähköisesti

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraukseen tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa.

Rokotukset annetaan Taidetehtaalla

Porvoossa koronarokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1, sisäänkäynti sisäpihan puolelta Aleksanterinaukiolta. Rokotuspäivinä saa pysäköidä ilmaiseksi kaksi tuntia pysäköintikiekolla Taidetehtaan pysäköintialueilla ja parkkihallissa sekä kaupungin pysäköintiruuduissa Kokonniementiellä.

Ohjeita rokotettaville

  • Henkilötiedot tarkistetaan rokotuspisteessä.
  • Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa.
  • Rokotuksen jälkeen jäädään seurantaan 15 minuutiksi.
  • Rokotukseen saa saapua vain terveenä. Tarvittaessa rokotusajan voi perua ajanvarausnumerosta 040 145 5000.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti.