Siirry sisältöön

Koronarokotukset sujuvat Taidetehtaalla

Ikääntyneiden koronarokotukset etenevät sujuvasti Taidetehtaalla ja seuraavat 3000 rokotusaikaa avataan varattavaksi torstaina.

Ikääntyneiden koronarokotukset etenevät sujuvasti Taidetehtaalla ja seuraavat 3000 rokotusaikaa avataan varattavaksi torstaina.

Perutut riskiryhmäläisten rokotusajat korvataan uusilla ajoilla tekstiviestitse.

Porvoolaisista pian 6500 eli noin 12,5 prosenttia on saanut ainakin ensimmäisen koronarokoteannoksen.

– Taidetehdas toimii hienosti rokotuspaikkana. Tilat ja rokotusten sujuvuus saavat kiitosta, kuten myös se, että jälkiseurantatilassa saa nauttia konserttitallenteista, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

Ikääntyneiden rokotukset jatkuvat

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat ovat hakeutuneet koronarokotuksiin aktiivisesti. Puhelinpalveluun soittaneille tarjotaan rokotusaikoja päivittäin. Sähköisessä ajanvarauksessa ei tällä hetkellä ole vapaita aikoja. Seuraavat noin 3000 aikaa avataan varttavaksi torstaina 25. maaliskuuta kello 10.

Rokotettavaan ikäryhmään kuuluviin omaishoidettaviin on oltu tai ollaan yhteydessä rokotusajan järjestämiseksi. Porvoossa omaishoitajat saavat rokotteen, jos ovat myös itse rokotusvuorossa.

Koronarokotus on ilmainen

Koronarokotus on kaikille ilmainen.

– Valitettavasti joillekin asiakkaille on lähtenyt virheellisesti lasku asiakaskäynnistä. Laskua ei tarvitse maksaa ja laskut mitätöidään. Jos laskun on maksanut, siitä saa hyvityksen. Selvitämme virheen laajuutta ja pahoittelemme tapahtunutta, palvelupäällikkö Heli Sjöblom sanoo.

Riskiryhmien 1 ja 2 rokotukset

Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville ei tällä viikolla anneta rokotuksia eikä aikoja ole varattavissa. Yli 400 rokotusaikaa tältä viikolta on peruttu, koska Astra Zenecan rokotteen käyttö on tauolla.

Kaikki, joilla oli jo rokotusaika varattuna, ovat saaneet tekstiviestin rokotusajan perumisesta. Kun riskiryhmien rokotuksia taas jatketaan, heille lähetetään uusi aika tekstiviestillä. Viestin mukana tulee koodi, jolla uuden ajan voi tarvittaessa siirtää tai perua.

Kaupunki tiedottaa, kun riskiryhmille 1 ja 2 taas avataan uusia aikoja varattavaksi.

Siviilipalvelusvelvolliset ja SPR:n vapaaehtoiset avustavat koronarokotuksissa

Taidetehtaan rokotuksissa on mukana avustamassa kuusi siviilipalvelusvelvollista Siviilipalveluskeskuksesta Lapinjärveltä. Velvollisten tehtäviin kuuluu muun muassa rokotettavien ohjaus tiloissa, rokotustietojen kirjaaminen ja rokotuksen jälkeinen valvonta.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun siviilipalvelusvelvollisia voidaan joukkona hyödyntää terveysturvallisuutta tukevissa tehtävissä. Siviilipalveluskeskuksen koulutusjaksot toteutetaan tällä hetkellä kokonaan etäkoulutuksena ja siten keskuksessa palveluksessa olevien velvollisten tehtävät vähenivät.  Yhteistyö Porvoon kaupungin kanssa on kaikin puolin hienoa ja tärkeää toimintaa, kertoo siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen.

Myös Suomen Punaisen ristin vapaaehtoiset avustavat ohjauksessa rokotuspaikalla.

–  On hienoa, että sekä siviilipalvelusvelvolliset että SPR:n vapaaehtoiset ovat mukana varmistamassa turvallisia rokotusjärjestelyjä. Rokotukset jatkuvat pitkään, joten avustajien panostus kokonaisuudessa on merkittävä, Silvennoinen sanoo.