Siirry sisältöön

Koronavirustilanne heikentynyt Porvoossa kuluneen viikon aikana

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Porvoossa merkittävästi kuluneen viikon aikana. Kesäkuussa todettiin yhteensä 29 tartuntaa.

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Porvoossa merkittävästi kuluneen viikon aikana. Kesäkuussa todettiin yhteensä 29 tartuntaa.

– Osa todetuista tartunnoista on peräisin juhannuksenvietosta ja jatkojuhlista sekä Pietariin suuntautuneilta kisamatkoilta, Porvoon kaupungin johtava lääkäri Kati Liukko kertoo.

Liukon mukaan tartuntoja on tapahtunut myös ulkoilmassa järjestetyissä tapahtumissa.

– Meillä on vahva epäilys, että deltavarianttia ilmenee meilläkin, ja se tarttuu erittäin herkästi, jopa ulkona.

Sekä Kati Liukko että Porvoon sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen vetoavat, että porvoolaiset yhä edelleen muistaisivat pitää turvavälejä, huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja käyttää tarvittaessa myös kasvomaskia.

– Rokotteet eivät vielä suojaa meitä riittävästi, ainoastaan ikäihmisillä alkaa olla kahden rokoteannoksen tuomaa suojaa, Ann-Sofie Silvennoinen muistuttaa.

Tällä hetkellä noin 64 prosenttia porvoolaisista on saanut ensimmäisen rokotteen ja toisen annoksen noin 23 prosenttia.

Liukko ja Silvennoinen muistuttavat myös, että karanteeniin määrättyjen henkilöiden on tärkeää pysyä karanteenissa tartuntatautiviranomaisten määräysten mukaisesti – kesäaikanakin.

– Kaikilta vaaditaan nyt vastuullisuutta, että tilanne ei tästä pääse pahenemaan, Liukko ja Silvennoinen toteavat.