Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten kilpailutoiminta ja aikuisten ulkoharrastukset käynnistyvät

Porvoon kaupunki jatkaa asteittaista koronarajoitusten purkamista. Lasten ja nuorten leiri- ja kilpailutoiminta sekä aikuisten ulkona tapahtuva harrastustoiminta, kuten puistojumppa, voi käynnistyä 17. toukokuuta alkaen. Uimahalli avautuu yleisölle 26. heinäkuuta.

Porvoon kaupunki jatkaa asteittaista koronarajoitusten purkamista. Lasten ja nuorten leiri- ja kilpailutoiminta sekä aikuisten ulkona tapahtuva harrastustoiminta, kuten puistojumppa, voi käynnistyä 17. toukokuuta alkaen. Uimahalli avautuu yleisölle 26. heinäkuuta.

Koronavirustilanne on pysynyt Porvoossa rauhallisena, vaikka ilmaantuvuusluku, 57,4, on hieman edellistä viikkoa korkeampi. Viime viikolla todettuja tartuntoja oli 18 ja altistuneita 98. Joukkoaltistumisia oli yksi.

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi kokouksessaan keskiviikkona 12. toukokuuta, että vallitsevassa tilanteessa on mahdollista jatkaa rajoitusten maltillista purkamista.

– On kuitenkin hyvä muistaa, että epidemia ei ole vielä ohi. Meidän pitää kesälläkin muistaa turvavälit ja hygieniaohjeet sekä käyttää maskia. Olemme selvinneet hyvin tähän asti, jaksamme vielä vähän lisää, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo.

Tällä hetkellä 40 prosenttia porvoolaisista on saanut ensimmäisen rokoteannoksensa.

– Aikuisväestön osalta rokotekattavuus ei ole vielä kovin suuri. On myös hyvä muistaa, että ikäihmisistäkään vielä kaikki eivät ole saaneet toista rokoteannosta, vasta toisen rokoteannoksen jälkeen suoja on kattavampi varsinkin virusvariantteja vastaan, jotka nyt ovat Porvoossakin vallitseva viruskanta, johtava lääkäri Kati Liukko muistuttaa.

Lasten ja nuorten kilpailutoiminta ulkona käynnistyy

Kaupungin johtoryhmä totesi kokouksessaan, että lasten ja nuorten (vuonna 2001 tai tätä nuoremmat) kilpailu-, ottelu- ja sarjatoimintaa sallitaan 17. toukokuuta alkaen, kuten Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä on kokouksessaan 12. toukokuuta päättänyt. Myös lasten ja nuorten päivä- ja yöleirejä voidaan järjestää.

Kaikessa toiminnassa vaaditaan terveysturvallisuussuunnitelmaa, lisäksi on noudatettava harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeita. Kisojen yleisöä koskevat aluehallintoviraston (AVI) päätökset yleisötilaisuuksien osanottajamäärästä.

Nuorisopalveluiden alle 20-vuotiaiden toimintaryhmien osanottajamäärä voidaan nostaa nykyisestä viidestä kymmeneen. Osallistujilta edellytetään ennakkoilmoittautumista.

– Nämä päätökset ovat erittäin tärkeitä lasten ja nuorten hyvinvoinnille. Etenkin nuoret ovat kärsineet tästä epidemiatilanteesta kovasti, ja on tärkeää, että voimme aloittaa tilanteen korjaamisen, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

Koulujen kevätjuhlat järjestetään viimekeväiseen tapaan omissa luokissa ja lukioiden ylioppilasjuhlat järjestetään abiturienteille ilman yleisöä. Ohjeita juhlien järjestämiseen annetaan ensi viikolla. 

HUSin linjauksen mukaisesti yksityistilaisuudet suositellaan rajoitettavaksi enintään kuuteen henkilöön 17. toukokuuta alkaen toistaiseksi. Aiempi suositus oli, ettei yksityistilaisuuksia järjestettäisi lainkaan.

Aikuisille puistojumppaa

Aikuisten ulkona tapahtuva harrastustoiminta on mahdollista 17. toukokuuta alkaen kaupungin hallinnoimilla alueilla. Järjestäjiltä vaaditaan terveysturvallisuussuunnitelmaa ja -ohjeiden noudattamista. Ulkokenttien pukukopit pidetään suljettuina.

Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden puistojumpat järjestetään samoin periaattein kuin viime kesänä. Ensimmäiset jumpat ovat maanantaina 17. toukokuuta ja keskiviikkona 19. toukokuuta, tarkemmat aikataulut tiedotetaan erikseen perjantaina. Lisäksi ikäihmisten kimppakävelyt käynnistyvät 17. toukokuuta.

Porvoon uimahalli avautuu koronavirustilanteen niin salliessa 26.7.2021.

– Uimahalli on touko- ja kesäkuussa koulujen, uimakoulujen ja seurojen käytössä. Uimahallin avaamista on kyselty paljon, mutta uimakoulujen, kesän huoltotauon ja kesälomien vuoksi järkevintä on avata vasta heinäkuun lopussa, Sari Gustafsson toteaa.

Kesän tapahtumia ja kulttuuripalveluiden näyttelytilojen avaamista pohditaan ensi viikolla.

Johtoryhmä lievensi epidemiatilanne huomioiden Näsin kuntoutusosastojen potilasvierailuohjetta 17. toukokuuta alkaen. Potilasta kohden voi olla kaksi vierailijaa kerrallaan. Edelleen on tärkeää noudattaa hygieniaohjeita ja ilmoittaa vierailusta etukäteen henkilökunnalle. Lisäksi Näsin alueellisen koronaosaston toiminta päättyy 31. toukokuuta.