Siirry sisältöön

Lasten valtiopäivätanssiaisia juhlitaan jälleen

Tapahtuma pidetään 24. maaliskuuta klo 12–14. Sen järjestää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Porvoon museon ja kaupungin nuoriso- ja liikuntapalveluiden kanssa.

Lapset tanssivat.

Tapahtumaan osallistuu 600 porvoolaislasta ja noin 60 opettajaa. Lasten tanssiaiset on järjestetty vuosittain vuodesta 2009 lähtien.
– Perinteiset lasten valtiopäivätanssiaiset ovat Porvoon kaupungin tärkeimpiä vuosittain toistuvia juhlia. Meille aikuisille on suuri ilo mahdollistaa tämä, mutta varmasti myös moni lapsi odottaa hyvin innokkaana tanssiaisia. On erittäin tärkeää, että lapset saavat viettää tätä perinteistä juhlaa yhdessä, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Juhlaa arjen keskelle


– Osa oppilaista osallistuu nyt ensimmäistä kertaa suureen tapahtumaan, ja haluamme tehdä kokemuksesta ainutlaatuisen ja unohtumattoman. Luomme juhlavan tunnelman valaistuksella, hienoilla kattauksilla ja elävällä musiikilla. Tuomme juhlaa kouluarkeen, tapahtuman tuottaja Veronica Svenskberg sanoo.
Tanssiharjoitusten tueksi opettajat ovat saaneet osallistua tanssiharjoituksiin ja kaupungin YouTube-kanavalla julkaistuja tanssivideoita on katsottu ahkerasti. Opas Jenny Törnroos ja museolehtori Hannele Tenhovuori Porvoon museosta toimivat juontajina, ja tansseja johtaa Erja Askolin. Tänä vuonna mukana on myös Porvoon kansantanssijoiden tanssijoita. Musiikista vastaa musiikkiopiston orkesteri.
– Kenenkään ei tarvitse jännittää, unohtuuko osa tanssiaskeleista. Tanssiaisissa keskitytään tanssin iloon ja yhdessäoloon, kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö Susann Hartman toteaa.